5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Başkale adayı gençlerle buluştu

Van'ın Başkale ilçesinin Saadet Partisi (SP) Belediye Başkan adayı Sadi Ertuş, gençlerle bir araya gelerek projelerini anlattı ve destek istedi.

Parti yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce gencin katıldığı ve 3'ncüsü yapılan toplantıya Kürtçe "Nevruz Pirozbe" diyerek Nevruz'u kutlayarak başlatan Sadi Ertuş, çizgilerinin halka hizmet etmek olduğunun, su, yol ve çöp gibi zorunlu işlerle ilgili bir proje bile olmadığını söyledi. Ertuş, bu sorunların belediyenin en önce yapması gerektiği hizmet olduğuna değindi. Önceki gün hayatını kaybeden Murat Yılmaz'ın ailesine başsağlığı dileklerini belirten Sadi Ertuş, "Gerçekleşecek her sivil ölüme karşıyız ve karşısındayız. Ama olayı siyasi şova dönüştürerek insanların yasını bile hiçe sayan ve bu yas üzerinden rant sağlamaya çalışan zihniyete de karşıyız. Esnafların ne günahı vardı da camları neden kırıldı" şeklinde konuştu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde bulunan Başkale Yüksek Meslek Okulu'nu mutlaka ilçeye taşıyacağını söyleyen Ertuş konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Başkale'de asfaltsız mahalle kalmayacak. Ayrıca seçilirsem Başkale ilçesine Kültür Merkezi açacağız. Artık gençlerimiz kahvelerde zaman öldürme yerine, yetenekleri dahilinde topluma yararlı birer olacak. İlçe yapılandırılmasında elimizden geleni yapacağız. Çocuk park ve alanlar yapma gibi projelerimiz var. Değişim ve gelişim için halkımızın desteğini bekliyorum. Hedefimiz, belediyemizi kişisel çıkar ve menfaatlerden kurtarıp, herkese eşit hizmet veren bir kurum haline getirmektir. Halkımızın sorunlarını görüşmek üzere periyodik olarak mahallelerde halk toplantıları gerçekleştirilecek. Belediyemiz bünyesinde çalışan hiç bir personel arasında ayrım yapılmayacak ve her türlü sosyal hakları verilecektir. Bugüne kadar açılamayan ana yol ve mahalle aralarındaki yolların çalışmaları en kısa sürede bitirilecektir. Belediye ana hatları yapılan kanalizasyon aktif hale getirilerek, çalışmayan hatlar yeniden projelendirilecek ve düzenli çalışması sağlanacak. En kısa sürede de Devlet Su İşleri ile ortak bir proje düzenlenip sulama barajı yapılacak. Tarım ve hayvancılıkta halkımızın ekonomisine katkıda bulunması için belediye olarak her konuda bilinçlendirme yapılacaktır. İlçe mezarlığımızın etrafı düzenli bir şekilde yapılacak ve alan daraldığından mezarlarımız için uygun bir yer bulunup tahsis edileceği. Taziye evleri oluşturulup halkımıza artık camideki verilen taziyelerden kurtaracağız. Belediye halk otobüsleri hizmete geçecek. Yaklaşık 7 kilometre uzak olan mahallelere belediyemiz tarafından halk otobüsleri görev yapacak. Beldemize bağlı çevre köylere ulaşım daha rahat sağlanarak beldemiz esnaflarının kalkınmasına azami derecede gayret gösterilecektir. Beldemizin mahalle muhtarlarının daha verimli çalışabilmesi için tam donanımlı bir ofis tahsis edilecektir. E-Belediye projesi hayata geçirilerek halkımızın belediye hizmetlerinden yararlanması sağlanacaktır."
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 15:12:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?