5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Başkale'de HEM kursu

Van'ın Başkale İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılmış olan kilim, makine nakışı, el sanatları ve halı kurslarında üretilen eserler sergilendi.


Kurs merkezinde düzenlenen serginin açılışına katılan ve bir konuşma yapan Başkale Kaymakamı Yunus Kalaycı, bu tür etkinliklerin yaygınlaştırılarak devam ettirilmesi gerektiğini, kendilerinin de imkanları dahilinde katkıda bulunabileceklerini belirtti. Başkale'de birçok sosyal etkinliğin diğer ilçelere göre ileri düzeyde olduğunu anlatan Kalaycı "Özellikle kadınlarımıza yönelik sosyal etkinliklerin bu ilçemizde daha fazla gerçekleştirildiğini bilmekteyiz" diyerek kursiyer ve öğretmenleri kutladı.


Eğitim çalışmalarına 82 kursiyerin katıldığını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Erdoğan ise, halıcılık kursunda çalışan kursiyerlerin hem meslek öğrendiğini hem de dokudukları halı başına ücret alarak aile bütçelerine katkıda bulunduklarını belirtti.

Erdoğan "İstihdam kolaylığı sağlayıcı ve işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli ara iş gücü yetiştirmeye yönelik kursların açılması yönünde gayretli çalışmalarımız olmaktadır. Bugün öğrencilerimiz tarafından hazırlanan sergi 3 gün boyunca halka açık kalacaktır" dedi.
Açılışın ardından Kaymakamı Yunus Kalaycı ve davetliler çalışmaları inceleyerek kursiyer ve öğretmenlerinden bilgi aldı.

İha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 09:30:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?