3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Başkale'de jandarma operasyonu

Van'ın Başkale ilçesinde terör örgütünün üyelerine ait çok sayıda uzun namlulu silah, patlayıcı madde ile esrar ve kaçak malzeme ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre, Van İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan istihbari çalışmalar sonucu, Başkale kırsalında yürütülen operasyon esnasında Bilgeç köyü Gere Yatağı Mevkiinde tespit edilen bir sığınak içerisinde, PKK-KONGRA/GEL terör örgütüne ait 1 adet bixi makineli tüfek, 8 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet patlayıcı madde (piknik tüpü ile desteklenmiş 5-6 kilogram plastik patlayıcı ile hazırlanmış), 1 adet basma düzenekli patlayıcı madde (150 gram patlayıcı madde ile hazırlanmış), 3 adet şarjör, 4 adet el bombası ile muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Söz konusu patlayıcı maddeler ile el bombaları, uzman ekipler tarafından imha edildi.


Yine, Van İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan istihbari çalışmalar sonucu, Başkale ilçesi Kovalıpınar köyü Yamaç mezrası Başkale-Hakkari karayolunun 31. kilometresindeki bir menfez altına gizlenmiş çuvallar içerisinde toplam 174 kilogram toz esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şahsın arandığı belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 19:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?