5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Başkale'de yaz futbol okulu

Van'ın Başkale İlçe Kaymakamlığı, Van 1. Amatör Kümede mücadele eden Başkalespor'un altyapısına oyuncu yetiştirmek amacıyla kurduğu 'Yaz Futbol Okulu' düzenlenen bir törenle açılışı yapıldı.


Başkalespor'un toprak sahasında gerçekleşen törene İlçe Kaymakamı Yunus Kalaycı, Belediye Başkanı İhsan Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adil Demir, Belediye Meclis Üyesi Eylem Açıkalın, yaz futbol okuluna katılacak olan öğrenciler ve aileleri katıldı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Yunus Kalaycı, ilk kez düzenledikleri 'Yaz Futbol Okulu'na gösterilen büyük ilgiden dolayı mutlu olduklarını belirtti. Bu güne kadar yaklaşık 180 öğrencinin kayıt yaptırdığını ifade eden Kaymakam Kalaycı, kayıtların halen devam ettiğini hatırlattı.

Amaçları yaz tatilini ilçe merkezinde geçirecek olan öğrencilere farklı bir aktivite imkanı sağlamak olduğunu dile getiren Kaymakam Kalaycı, öğrencileri iyi birer futbolcu olarak yetiştirmekten ziyade onlara spor yapma alışkanlığını kazandırmak ve sağlıklı olarak spor yapabilme yöntemlerini öğretmek olduğunu vurgulayarak, "Bu konuda antrenörlerimiz nezaretinde çalışmalara katılacak olan öğrencilerimiz, yaş gruplarına göre günün belli saatlerinde antrenmanlara katılacaklar. Burada verilecek olan eğitim öğrencilerin aile ve okul yaşantılarını da olumlu yönde etki yapacağını düşünüyoruz. Üç ay boyunca devam edecek olan kurs süresince çocukların gelişim ve davranışlarını takip edeceğiz. Uyum sağlayamayan ve devamsızlık yaşayan öğrenciler kurs programından çıkarılacak ve durumları aileleriyle okudukları okul idarelerini bildirilecek. Vatandaşlarımızı spor faaliyetlerine yöneltmek ve sporun nasıl yapılacağını öğretmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.


Başkalespor Antrenörü Kinyas Turan ise amaçlarının Başkalespor'un altyapısına oyuncu yetiştirmek olduğunu ifade etti. Kurslara katılan çocuklara temel bilgiler vererek boş zamanlarını değerlendirmesini sağlayacağını vurgulayan Turan, "Buradan tespit edeceğimiz yetenekleri kulübümüzün bünyesine katacağız. Kursumuzun açılmasında bizlere büyük destek veren Başkale Kaymakamımız Sayın Yunus Kalaycı'ya teşekkür ediyoruz.

Kaymakamımız bizlere bu destekleri sunarken, içinde bulunduğumuz olumsuz şartlardan dolayı çok zorlanmaktayız, Başkalespor Futbol Takımı son 3 yıldır sürekli Van ilini Türkiye Futbol Federasyonu 3. Ligi'ne terfi maçlarında temsil etmesine rağmen halen ilçede doğru düzgün bir stadımız bulunmamaktadır. Çocuklarımız toprak sahada antrenman yaptırmak zorunda kalıyor. Van'ın hiç bir ilçesinde böyle bir etkinlik olmamasına rağmen suni çim sahaları bulunmaktadır. Türkiye Futbol Federasyonu ve Van Gençlik İl Spor Müdürlüğü'nün bu konuda bizlere destek vermeleri bekliyoruz" dedi.


Yapılan konuşmaların ardından Yaz Futbol Okulu'na kayıt yaptıran 180 öğrenciye, kurs boyunca kullanacakları malzemeleri dağıtıldı. Öğrenciler, daha sonra antrenörleri Atilla Biçici, Kinyas Turan ve Burhan Çalışkan nezaretinde antrenmanlara başlarken, çalışmaların günde 90 dakika olmak üzere haftanın 5 günün de yapılacağı belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 19:03:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?