2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Başkan değerlendirme toplantısı yaptı

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, başkan yardımcıları, birim müdürleri, amirleri ve belediye çalışanlarıyla belediye meclis salonunda bir değerlendirme toplantısı yaptı. 

Toplantıda 5 yıl içerisinde yapılan icraatlar masaya yatırıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Yenigün, kısa süre içerisinde büyük hizmetler yaptıklarını söyledi. 

Başkan Yenigün, "Karşıyaka Mahallesi'nin yüzde 60'ında kanalizasyon yoktu. Atıklar sokaklara, derelere buradan da göle akıyordu ve mahalle kokudan geçilmiyordu. Şimdi ise bu sorun yüzde 60'tan yüzde sıfıra indi. Başka bir örnek vermek gerekirse Hacıbekir Mahallesi'nde 168 sokağa kanalizasyon götürdük, kanalizasyon bekleyen sokak sayısı 18 adettir. Arıtma tesisinden Hacıbekir Mahallesi'ne kadar kolektör hattı döşedik. Bunlar sadece bir örnektir, şehrin tamamında alt yapı hizmeti verdik. Bu çalışmaların belediyemize maliyeti 48 milyon YTL'dir. Geriye baktığımızda hizmetin büyüklüğü görülmektedir. Seçilmeden önce mahallelerde yaptığımız toplantılarda bizden istenilen pis kokudan kurtulmak, alt yapı hizmetini çözmemizdi. Verdiğimiz sözü tuttuk ve her alanda alt yapı hizmeti vererek, bu sorunu yüzde 10'lara düşürdük. İddialı gelen geçmiş yönetimler bunların hiçbirini yapmadı. Şükürler olsun ki bize nasip oldu" dedi. 

Toplantı dilek ve temennilerin sözlü olarak anlatılması ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 18:01:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?