2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Başkan icraatlerini anlattı

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, göreve geldikleri günden itibaren belediye tarafından başlatılan hizmette devrim parolası ile köklü bir değişim gerçekleştirdiklerini belirterek, şimdiye kadar hayal dahi edilemeyen birçok hizmet projesinin hayata geçirildiğini söyledi. 

Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Belediye Meclisi üyeleri ve belediye çalışanları ile birlikte Akdamar Otel konferans salonunda düzenlediği bir basın toplantısı ile 4.5 yıllık hizmetlerini anlattı. Başkan Yenigün, göreve geldikleri günden itibaren her alanda köklü değişimler yaptıklarını kaydederek, son 4.5 yılda Van'da değişim rüzgarı estiğini ifade etti. 

85 yıllık Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı altyapı projesinin kendi dönemlerinde hayata geçirildiğini ifade eden Başkan Yenigün, hizmette sınır tanımadan, sınırda hizmet etmenin zorluklarını aşmayı başardıklarını dile getirdi. Başkan Yenigün, "Biz Van'a hizmet sevdalısı olarak yola çıktık. 85 yıllık Cumhuriyet tarihinden bu güne ilimize yapılanlar ile son 4.5 yıl içerisinde yapılan hizmetler kıyas kabul etmeyecek kadar farklıdır" dedi.

"SU VE KANALİZASYON İÇİN 4.5 YILDA 65 MİLYON YTL HARCANDI"
Belediye Başkanı Burhan Yenigün, hizmete geldikleri günden itibaren altyapı ve üstyapı ile Van'ı yeniden masaya yatırdıklarını ve işin ehli ekiplerle teşhis koyduktan sonra süratle tedaviye başladıklarını söyledi. İlin ertelenen elzem hizmetleri arasında bulunan su ve kanalizasyon sorunlarına ürettikleri yeni projelerle hayat verdiklerini ifade eden Başkan Yenigün, 2004 yılından itibaren bu hizmetler için tahminlerin üzerinde bir bütçe ayırarak 4.5 yılda toplam 65 milyon YTL harcadıklarını söyledi. 

Başkan Yenigün, hayata geçirdikleri projeler sayesinde kanalizasyon sorununu yüzde 15'ten yüzde 5'e indirdiklerini belirterek, "Cumhuriyet tarihi boyunca Van'a döşenen kanalizasyon hatlarının toplamı 285 kilometre iken, hizmet süremiz içerisinde değişik çaplarda ve 45 kilometresini kolektör hatları oluşturmak üzere toplam 265 kilometrelik kanalizasyon hattı döşendi. Arıtma tesisleri tam kapasite ile çalıştırıldı, böylece kanalizasyon sorununa ciddi bir oranda iyileştirme getirildi. Yüzde 5'e indirilen bu sorunu 2008 yılı sonunda yüzde 2'ye indireceğiz. Hizmet süremiz kapsamında toplam 115 kilometre içme suyu hattı döşendi. Bunun sonucunda da içme suyu problemini yüzde 20'den, yüzde 5'e indirdik. 4.5 yıllık hizmet süremizde kanalizasyon çalışmaları için 48, içme suyu çalışmaları için 17 milyon YTL olmak üzere toplam 65 milyon lira harcadık" şeklinde konuştu.

"KRONİK HALE GELMİŞ SEYYAR SATICILAR SORUNU 4 AYDA ÇÖZÜLDÜ" 

Başkan Burhan Yenigün, sayıları 6 bini bulan ve şehir hayatını çekilmez kılan seyyar satıcıları 4 ay gibi kısa bir süre içerisinde yönlendirdiklerini belirtti. Bu çalışma ile seyyar satıcıları bir yandan esnaf yaptıklarını ifade eden Yenigün, diğer yandan yılların kronik hale gelmiş sorununu kökten çözdüklerini anlattı. Başkan Yenigün, seyyar sorununun kısa sürede çözümü projesinin birçok belediye tarafından örnek alınarak uygulandığını da sözlerine ekledi. 

Başkan Burhan Yenigün, görevde bulundukları süre içerisinde kentte görüntü kirliliği oluşturan biriketçiler, demirciler, tamirciler, mermerciler, galericiler, un, irmik, yem satıcılarının kent dışında hazırlanan modern mekanlara gönderilerek Van'a yeni bir çehre kazandırdıklarını söyledi. 

Caddelerin genişletilerek alternatifler oluşturulduğunu da ifade eden Başkan Burhan Yenigün, şehre yakışacak geniş bulvarlar oluşturduklarını, park yapımlarına ağırlık verdiklerini, yeşil alan, ağaçlandırma, çiçeklendirme hizmetleri sonucunda Van'ın eski özlenen yeşilliğine kavuşturulduğunu söyledi. İmkanları nispetinde hizmetlerine en iyi şekilde devam edeceklerini de söyleyen Başkan Burhan Yenigün, bu hızlı ve kalıcı hizmetlere sahip çıkan ve övgüleri ile destek veren Vanlılara teşekkür ettiğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 18:08:18
Güncelleme :13 Ekim 2008 Pazartesi 18:10:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?