6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Başkan Kaya gazetecilerle buluştu

BAŞKAN KAYA GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bak Hele Bak Konak Kahvaltı Salonu'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Kaya, gazetecilerin toplum vicdanı ve aynası olduğunu söyledi. Bu aynanın içerisindeki görüntüyü iyi anlamak ve iyi okuyabilmek gerektiğinin altını çizen Kaya, gazetecilerin bu kutsal görevlerini yaparken kenti de çok iyi gözlemlediklerini kaydetti. Kaya, "Seçimden öncede söylemiştik, bizim en fazla birlikte çalışacağımız ve bilgi alışverişi yapacağımız gazetecilerdir. Nitekim 9 ayın sonunda da en fazla bir araya geldiğimiz gazeteciler oldu. Bu konuda kent sorunları ve yapılanları en iyi yorumlayabilecekler yine gazetecilerdir” dedi.

Başkan Kaya, yaptıkları çalışmaların nasıl görüldüğünü ve halk nezdinde nasıl karşılandığını da gazetecilerden öğrenmek istediğini sözlerine ekledi.

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ferit Havya ise, basının büyük bir güç olduğunu söyleyerek, ancak bazen gazetecilerin de yanlış yapabileceğini belirtti. Gazetecilerin kentin aynası olduğunu söyleyen Hayva, "Bu aynadan uzun süre değil sık sık kendimize bakmamız gerekiyor. Gazetecilerle sık sık bir araya gelip bilgi alışverişi yapmanız gerekiyor. Sizin bu yaklaşımınızı takdir ediyoruz. Kurumsal yüzleşme çok önemlidir. Hatta kurumlar bundan kaçabilirler, ama sizin bu duruşunuz bizleri sevindirmiştir" şeklinde konuştu.

Hayva'nın ardından birçok gazeteci belediyenin çalışmaları hakkında görüşlerini dile getirerek, Başkan Kaya'ya sorular sordu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 15:06:00
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 15:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?