2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Başkan madur olan esnafı ziyaret etti

Van Valisi Özdemir Çakacak, Nevruz Bayramı'nın kutlaması ile ilgili valilik olarak herhangi bir yasaklama uygulamadıklarını söyledi.

Van Valisi Özdemir Çakacak, Van'da yaşanan olayların ardında Belediye Başkanı Burhan Yenigün ve İl Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez ile birlikte Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan esnafı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Vali Çakacak ve beraberindekileri kapıda karşılayan esnaf, ziyaretten memnun olduklarını dile getirdiler. Yaklaşık 1 saat süren ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Çakacak, Nevruz Bayramı'nın kutlaması ile ilgili valilik olarak herhangi bir yasaklama uygulamadıklarını söyledi. Vali Çakacak, 21 Mart Nevruz Bayramı'nın her zaman kutlandığı yerde bu yılda kutlanılmasına izin verdiklerini ifade ederek, "Ancak tabi bildiğiniz gibi bir takım çevreler Nevruz kutlamaktan ziyade halkın huzurunu bozucu davranışlar içerisine girmişler. Dolayısıyla maalesef üzücü olaylar olmuştur. Biz hukuk devletinde yaşıyoruz. Hukuk ve adalet her şeyin üzerindedir. Dolayısıyla bununun dışına kimse çıkamaz. Buna bütün kamu görevlileri dahildir. Bizde dahil olmak üzere herkes hukuk içerisinde kalmalıdır. Bu üzücü olayla ilgili olarak gerek kamu görevlileri olarak bizler, gerekse vatandaşlar ve olaya karışanlar, hukuk dışı bir şey varsa herkes onun karşılığını görecektir. Gerek devlet memurları olarak gerekse vatandaşlar olarak hukuk devletinde yaşıyoruz. Hukukun temel prensiplerine herkes uymak zorundadır.

Vatandaşımızın huzuru, mutluluğu her şeyden daha önemlidir. Bu nedenle esnafımız ve vatandaşımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Bu olaylarda zarar gören esnafımızın zararlarını devlet olarak karşılayacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 19:17:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?