4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Başkan Yenigün kirve oldu

Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (UMUT-DER) Van Şubesi Başkanlığı, düzenlediği şölenle 300 fakir çocuğu sünnet ettirdi. Sünnet şöleninde, Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, 3 yaşındaki bir çocuğa kirvelik yaptı.

Van Kalesi’nin yanında bulunan belediyeye ait Kültür Parkı’nda düzenlenen şölene, sabahın erken saatlerinde gelen vatandaşlara, izdiham olmaması için görevliler tarafından isim yazdırılarak sıra numarası verildi. Şölende ismi okunan çocuklar, anne ve babalarıyla birlikte tek tek içeri alındı. Doktor ve sağlık memurunda oluşan 24 sağlık personeli tarafından sünnet edilen çocukların sünnet olmamak için ağlayarak uzun süre direnmeleri sonuç vermedi.

Sünnet şölenine katılan Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün ise 3 yaşındaki Harun Tan isimli çocuğa kirvelik yaptı. Başkan Yenigün, sünnet sırasında kirveliğinin yaptığı Tan’ın ağlamasını önleyemedi. Sünnet töreni sırasında sıra bekleyen çocuklara Nasrettin Hoca kıyafeti giyen bir kişi korkularını yenmeleri için balon dağıttı.

Ramazan ayında fakir ailelere yardım dağıttıkları sırada sünnet edilmemiş fakir ailelerin çocuklarını tespit ettiklerini söyleyen UMUT-DER Van Şube yöneticisi Fırat Toprak, bu gibi törenleri önümüzdeki yıllarda da devam ettireceklerini söyledi. Toprak, düzenledikleri sünnet şöleninin Sağlık İl Müdürlüğü ekiplerinin kontrolünde yapıldığını kaydetti.

Sünnet şöleni sırasında Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün ve temsili Nasrettin Hoca, sünnet olacak olan çocuklarla birlikte halay çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 17:18:04
Güncelleme :26 Haziran 2005 Pazar 17:42:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Abdurrahman ERFİDAN IP: 81.213.219.xxx Tarih : 27.06.2005 11:42:15
Siz Değerli başkanımızın yaptığı tüm işler gurur vericidir.Sizi başkan seçtiğimiz için çok mutluyuz.Saygılar sunarım