2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Başkan Yenigün'den işçilere müjde

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, belediye işçilerinin alacağı olan 4 milyon YTL'yi önümüzdeki hafta ödeyecekleri müjdesini verdi.

Birim amirleri, belediye meclis üyeleri, işçi ve memur sendika temsilcileri ile makamında bir toplantı yapan Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, işçileri yaşadıkları sıkıntıdan kurtarmak için yaptıkları çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini söyledi. Başkan Yenigün, "Belediyemizin maddi gücü ve bütçesi bellidir. 2008 yılı bütçemiz 95 milyon YTL'dir. Van ili o kadar büyük ki, bu bütçe ile idare etmekte zorlanıyoruz. Bu nedenle işçi alacaklarında bazı sıkıntılar yaşanıyor. Belediyemiz bünyesinde kurulan Mavi Kent Anonim Şirketi işçilerinin 3.5, temizlik firması elemanlarının ise 2 aylık alacakları ile belediye işçilerinin 2007 yılından kalma ikramiyeleri var. Bunların hepsini topladık. Önümüzdeki hafta bu paranın tamamını ödeyeceğiz. Elimizden geldiği kadar sıkıntıları en aza indirmek için gayret gösteriyoruz" dedi.

Van Belediye Başkanlığı'nın Mavi Kent Anonim Şirketi'nde görev yapan 350 işçi ve temizlik firması elemanlarına 1 milyon 350 bin YTL, belediye işçileri 2007 yılı ikramiyeleri için ise 2 milyon 650 bin YTL olmak üzere toplam 4 milyon YTL borcu olduğu belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 12:48:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?