3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Başkan Yenigün'den su müjdesi

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, içme suyu isale hattında meydana gelen arızaların giderilmesi için başlatılan çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Yenigün, tespit edilen 11 arızanın giderildiğini ve yarın şehre su verileceğini söyledi.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, belediye encümenleri ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) yöneticileri ile birlikte çalışmaları inceleyen Başkan Burhan Yenigün, genel bakım onarım işinin her yıl yapılması gerektiğini dile getirdi. Edremit ilçesi Öğretmenevi Dinlenme Tesisi önünde meydana gelen arızada çalışan ekiplerle bir süre sohbet eden Başkan Yenigün, "Bilindiği üzere ilimize Gürpınar Mejingi mevkiinden 52 kilometrelik ana isale hattından içme suyu gelmektedir. Bu isale hattı 25 yıl önce İller Bankası tarafından yaptırılmıştır. Saniyede bin 500 litre su akıtan isale hattı son dönemlerde yoğun göç alan ilimize yetmediği için Bostaniçi bölgesinden yaptığımız takviyelerle saniyede 2 bin 200 litre su akmaya başladı. Kaçak kullanım ve tarla sulama nedeniyle bu da yetmemekte ve zaman zaman sıkıntı yaşanmaktadır. İsale hattında yaptığımız incelemede 11 yerde arıza tespit edilmiştir. Bunların hepsi onarıldı. Şuan devam eden çalışmamız bugün tamamlanacak ve yarın şehrimize su vereceğiz. Ancak borular çok büyük olduğu için su hemen şehre yetişemeyebilir. Yarım gün ya da bir gün sonra borular dolar ve şehir suya kavuşur. Vatandaşlara bir haftalık su kesintisini duyurmamızın nedeni buna hazırlıklı olmalarını sağlamaktı. Bir hafta kesinti olacak dedik ve 3. gün su vermeye başlayacağız" dedi.

Arızalar nedeniyle saniyede 200 litre su kaybı yaşandığını ifade eden Başkan Yenigün, çalışmalar tamamlandıktan sonra suyun tamamının şehre akıtılacağını dile getirdi. Kaçak su kullanıcıları ile mücadele konusunda da ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Yenigün, "Arızaların olduğu bölgelerde 124 personel çalışırken, bunlara 40 itfaiye görevlisi takviye edildi. Ekipler halinde sürdürülen çalışmalarda 20 kişi depoları temizliyor. Şehir merkezinde susuz kalan mahallelere 20 tanker ile gün boyu su taşıyoruz. Çalışmalarımızı 20 iş makinesi ile sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Arızanın meydana geldiği bölgede inceleme yaparak açıklamalarda bulunan Başkan Burhan Yenigün, daha sonra sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, belediye encümenleri ve partililerden oluşan kalabalık ile birlikte Öğretmenevi Dinlenme Tesisi'nde öğle yemeği yedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 16:01:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?