4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Başkan Yenigün'den yardım çağrısı

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Van Valiliği tarafından Güney Asya’da meydana gelen deprem ve tsunami felaketinde zarar görenler için başlatılan yardım kampanyasına destek verilmesini isteyerek, "Bu insani bir görevdir" dedi.

Başkan Yenigün yaptığı yazılı açıklamada, 200 bine aşkın insanın hayatını kaybetmesine sebep olan felakette, milyonlarca insanın da evsiz, çaresiz, aç-susuz ve muhtaç durumda kaldığını belirtti. Yaklaşık bir ay önce meydana gelen tsunami felaketinin herkesi derinden etkilediğini ifade eden Yenigün, "İnsanlara yardım hususunda hiçbir şekilde din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmak mümkün değildir. Bunun için bu insanların yardımına koşmak, onların acısını paylaşmak zorundayız. Herkesin kendi imkanları dahilinde katkı sunmasını bir insani görev olarak görüyoruz. Tüm hemşehrilerimi felaketzedeler için açılan hesaplara katkı sunmaya davet ediyorum" dedi.

Bir çok ülkeyi birden etkileyen felaketin izlerinin uzun yıllar devam edeceğini kaydeden Yenigün, dostlukların ve dayanışmanın zor günlerde belli olduğunu vurgulayarak, "İnsanlara yardım için seferber olunması gerekir. Kısmen de olsa yaraların sarılmasına yardımcı olmak bizlere mutluluk vereceği gibi, onlara da büyük rahatlık sağlayacaktır. Binlerce insan bir damla temiz suya hasret, bir ekmeğe muhtaç halde yaşıyor. Benim vereceğim az bir paradan ne olur demeden, bu kampanyalara katılımları sağlamak lazım. İnsanlık adına bu görevimizi yerine getirmenin hazzını yaşamalıyız. Desteklerinizle çok şey değişecektir ve buna inanın. Sizlerden gelecek yardımları bekleyen milyonlarca insanın varlığını unutmadan hareket etmenin zamanıdır. Bu konuda geç kalmış sayılmayız. Duyarlılığınızı bekliyoruz. Yardımlarınız için Van Valiliği’nce Ziraat Bankası Van Şubesi’nde açılan 36009036-5002 numaralı hesaba katkı sunabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2005 Salı 13:05:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?