5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Başkan Yenigün'e tazminat davası

Van Belediyesi'nde çalışırken, 3 yıl önce meydana gelen bir trafik kazasında hayatını kaybeden eşinin ölümünün ardından kendisine verilen vaatlerin yerine getirilmediğini iddia eden Aysun Polat, Başkan Burhan Yenigün hakkında 20 bin TL tazminat davası açtığını açıkladı.
 
Başkan Yenigün ise açıklamanın gerçek dışı ve talihsiz beyanlar olduğunu belirterek "Trafik sigortası kapsamında 54 bin TL tazminat ödenmiş, maaş bağlanmış, belediye çalışanları tarafından 2 bin 500 TL yardım toplanmış ve Mavikent A.Ş. tarafından her türlü yardım yapılmışken, konunun şimdi gündeme taşınmasının iyi niyetle bağdaştırılması mümkün değildir" dedi.

Şabaniye Mahallesi Yeşilova 5'inci sokakta 2 çocuğu ile kiralık bir evde ikamet eden Aysun Polat adlı kadın, yaptığı basın açıklamasında, eşi Fikret Polat'ın Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ün eşine ait pasaportu Ankara'ya götürmek için yola çıktığını ve Adilcevaz-Ahlat karayolu üzerinde araçla Van Gölü'ne uçarak hayatını kaybettiğini iddia etti. Başkan Burhan Yenigün'ün koruması olan eşinin görevdeyken ölmesine rağmen 'iş ölümü' değil de 'normal ölüm' adı altında kayıtlara geçtiğini dile getiren Polat, "Kayıtlara göre eşimin belediyeye yeni alınan araca döşeme almak için Ankara'ya gittiği belirtiliyor. Fakat kayıtlarda geçilen döşeme burada da yapılabiliyor. Bunun için Ankara'ya gitmeye gerek yok. Ayrıca kocam yolculuk öncesi eve geldiğinde Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ün eşine ait pasaportu Ankara'ya götürmek için gideceğini söylemişti" dedi.

Eşinin ölümünün ardından Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ün evlerine geldiğini ve tüm taziye masraflarını karşıladığını anlatan Aysun Polat, kendisine ev ve iş sözü verildiğini ifade etti. Aradan 3 yıl geçmesine rağmen kendisine verilen vaatlerin yerine getirilmediğini anlatan Polat "Başkan ile yaptığım son görüşmede bana eşimin Elazığ'da bulunan kardeşini ziyaret etmeye gittiği için öldüğünü söyledi. Yani verdiği sözü tutmamak için başka bahaneler buldu. Bana iş sözünüz vardı dediğimde, 'Ben işveren miyim?' cevabını verdi. Belediye Başkanı aleyhine 20 bin TL'lik maddi ve manevi dava açtım. Bundan sonra bütün dünyaya da verse o canın yerini tutmaz, fakat çocuklarımın geleceği için hakkım olanı istiyorum" şeklinde konuştu"

BAŞKAN YENİGÜN "AÇIKLAMALAR GERÇEK DIŞI VE TALİHSİZ"

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklama yapan Belediye Başkanı Burhan Yenigün ise, Mavi Kent A.Ş. bünyesinde çalışırken 2006 yılında meydana gelen talihsiz bir trafik kazasında hayatını kaybeden merhum Fikret Polat'ın eşi tarafından yapılan açıklamalar gerçek dışı ve talihsiz beyanlar olduğunu belirtti.

Fikret Polat'ın belediyenin değil Mavikent A.Ş.'nin elemanı olduğunu ifade Başkan Yenigün "Açıklamasında konuları değiştirerek kamuoyuna yanlış bilgi veren Aysun Polat, seçime az bir zaman kala açıklamış olduğu yalan ve yanlış bilgilerle kime ve neye hizmet ettiğini iyi bilmelidir. Bir kere makam aracımız Van'da yapılması o tarih itibariyle mümkün olmayan rutin bakımı için Ankara'ya gitmekteydi. Merhum eşi de zırhlı makam aracı periyodik bakım için Ankara'ya giderken kaza geçirmiş ve maalesef makam şoförümüz merhum Nevzat Saylık ile birlikte vefat etmişlerdi. Belediyemiz Mavikent A.Ş. elamanı olan Fikret Polat, belediye görevlisi olarak araçta bulunuyordu. Bu arada Elazığ'da hapishanede bulunan kardeşini ziyareti de söz konusu olan merhum Polat'ın vefatından sonra eş ve çocuklarına trafik sigortası kapsamında 54 bin TL tazminat ödenmiştir. Ayrıca İş Kanunu gereği Sosyal Güvenlik Yasası'na göre de eş ve çocuklarına maaş bağlanmıştır. Ve yine kendilerine maaş bağlanma süresine kadar olan 10 aylık zaman diliminde de yine Mavikent A.Ş. tarafından her türlü yardım yapılmıştır. Belediye çalışanları tarafından da ayrıca 2 bin 500 TL yardım toplanarak kendisine ödenmiştir. Bütün bunlara rağmen yapılanları yok sayarak hakkımızda yalan beyanlarda bulunan Aysun Polat hanımın bu tür beyanatları tutarsız ve mesnetsiz olup iyi niyetle bağdaşmamaktadır. Öne sürdüğü iddiaların kabul edilmesi mümkün değildir" diye belirtti.

Aradan 3 yıl geçmesine rağmen bu konunun şimdi gündeme taşınması ve çeşitli yerlere servis yapılmasının iyi niyetle bağdaştırılmasının mümkün olmadığını da belirten Başkan Yenigün, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Biz kendilerine her türlü yardımı yapmış ve gereken önemi vermişken bunun bu şekilde lanse edilmesi kabul edilemez. Seçimin yaklaştığı bu günlerde yapılan bu talihsiz açıklamayı talihsiz ve manidar bulduğumu belirtmek isterim. Van kamuoyunu yalan ve yanlış bilgilerle kandırmaya çalışan çevreleri halkımızın takdirlerine sunuyorum."
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 23:11:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
umut okur IP: 212.156.230.xxx Tarih : 19.03.2009 09:32:02

özür kabahatten beter... ne makam aracıymış ama.. vanda bakılamıyor... van da doğunun parisinde...ayıp be. hani van ilerlemişti. bir arabanın rutin bakımı vanda yapılamır mu yani. allah rahmet eylesin ve sabır versin.