2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Başkan yerel sanatçıların gecesinde

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün Rakkas Özel Yetenekler Derneği ve Kültür Evi tarafından organize edilen eğlence gecesine katıldı. 

Dernek tarafından her cuma günü düzenlenen eğlence gecesinin bu haftaki konuğu olan Belediye Başkanı Burhan Yenigün oldu. Kültür Evi'ne gelişinde Dernek Başkanı Alaattin Bor tarafından karşılanan Yenigün, kültürel etkinliklerin önemine değindi. 

Kültürün bir milleti var eden nedenlerin başında geldiğini ifade eden Yenigün "Biz bu kültüre emek harcayan, bu yönde çalışmaları olan kurumlara destek olmalıyız. Van'da bu tür kültür evlerinin çoğalması ile kültürün halk tabanına yayılması büyük hizmettir. Bugün burada da çok farklı bir ortama şahitlik ettik. Bu kültürel zenginliğimizi gelecek nesillere aktarmak için de bir çaba içinde olanları kutluyorum. Bilhassa gençlerin kültür sanat etkinliklerine katkısı ve artan ilgisi bizi mutlu etmektedir" dedi. 

Rakkas Özel Yetenekler Derneği Kültür Evi sahibi Alaattin Bor ise, Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ün kültürel etkinliklerine katılmasından mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Mekanımız herkese açıktır. Kurduğumuz mekan kültürel etkinliklerin sergilendiği bir yerdir. Her hafta burada Van'ın kültür ve sanat topluluğunu bir araya getiriyoruz. Bize destek verenlere teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılarla süren eğlence gecesi, okunan şiirlerle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 11:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?