6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Başkomiser Akbaş'ın cenazesi baba ocağında

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’ne koruma görevlisi olarak giderken, Irak’ı Musul kentinde uğradığı silahlı saldırıda şehit olan Başkomser Nihat Akbaş’ın cenazesi memleketi Van’a getirildi.

Ankara’da düzenlenen törenin ardından MNG Hava Yolları’na ait uçak ile akşam saatlerinde Van’a getirilen Başkomser Akbaş’ın cenazesi, Van Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, Özel Hareket timleri, polisler, babası Ali ve eşi Sevda Akbaş ile çok sayıda yakınları tarafından karşılandı.

Akbaş’ın cenazesi, meslektaşları tarafından uçaktan alınarak, cenaze aracına taşındı. Araca taşınan cenazeye sarılmak isteyen Sevda Akbaş’ı yakınları uzaklaştırırken, Özel Hareket timleri ise oluşturulan kordondan Akbaş’ın cenazesini selamladılar.

 Cenaze aracının başında yapılan dualar sırasında Akbaş’ın yakınları ile meslektaşları gözyaşlarına boğuldu. Cenaze aracı, konvoy eşliğinde Van Devlet Hastanesi’ne getirildikten sonra, Akbaş’ın cenazesi morga konuldu.

Akbaş, için yarın saat 10.30’da Van Valiliği önünde cenaze töreni düzenlenecek. Akbaş’ın naşı, Hz. Ömer Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Akköprü Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Van
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 09:55:54
Güncelleme :21 Aralık 2004 Salı 17:09:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?