2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Başörtülü öğrenciler kampüse alınmıyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) şimdiye kadar başörtüleri ile kampüs alanına kadar girmesine izin verilen öğrenciler, bu sabah saatlerinden itibaren engellerle karşılaştı.

Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsüne iptal kararı vermesinin ardından, geçen hafta sonuna kadar başörtüleri ile okudukları fakülte binalarının önüne kadar gelebilen öğrenciler, bu sabahtan itibaren kampüs alanına alınmadı. Üniversitenin girişinde bulunan kontrol noktasında kampüs alanına giren bütün araçları tek tek durdurarak arama yapan özel güvenlik görevlileri başına açan öğrenci ve personelin girmesine izin verirken, itiraz edenleri ise araçlardan indirdi. Öğretim görevlilerin bulunduğu lojmanlarda kalanlar ile misafirlerin dışında türbanlı olanlar üniversiteye alınmazken, araçlardan indirildikleri için fenalık geçiren bazı öğrenciler ise kendilerine destek vermeyen erkek öğrencilere bağırarak tepki gösterdi. Basın mensupların görüntü çekmelerine de tepki gösteren öğrenciler, indirildikleri arama noktasında birbirlerine sarılarak destek olmaya çalıştı.

Baygınlık geçiren bir öğrenci için ise olay yerine ambulans çağrıldı. Öğrencinin, doktorun müdahalesini reddetmesi üzerine ambulans olay yerinden ayrıldı.

Finallerin yapıldığı üniversitede derslere girmek için uzun süre bekleyen bazı öğrenciler, daha sonra tekrar araçlara binerek çarşı merkezine döndü.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 15:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?