3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Başörtüsü eylemleri bugünde sürdü

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) başörtülü öğrencilerin kampüs alanına alınmaması kararına tepkiler devam ediyor.

Bugün de yürüyüş yapan bir grup öğrenci, rektörlüğün önüne siyah çelenk bıraktı.

Öğrenciler, kollarındaki siyah kurdelelerle öğle saatlerinden itibaren Zeve Kampüsü girişinde toplanırken, erkek öğrenciler başlarına beyaz tülbent bağladı. Grup daha sonra kol kola girerek kontrol noktasındaki görevlilere öğrenci kimliklerini gösterip açtıkları pankart ve dövizlerle rektörlük binasına doğru yürüyüşe geçti. Öğrenci grubu, yürüyüş sırasında polis, jandarma ve üniversitenin özel güvenlik ekipleri tarafından takip edildi. Yürüyüşün ardından temsilci olarak seçilen kız ve erkek öğrenciler,
rektörlük kapısının önüne siyah çelenk bıraktı. Çelengin bırakılmasının ardından slogan atan grup, yarın cuma namazı sonrasında yeniden bir araya gelmek üzere sessizce dağıldı.

Bu arada, rektörlük binası önünde açıklama yapan Gökkuşağı Derneği Başkanı Kemal Çelen, bazı sivil toplum örgütü ve dernek temsilcileri ile birlikte öğrencilerin eylemlerini takip etmek için geldikleri üniversite kampüs alanına alınmadıklarını belirterek uygulamaya tepki gösterdi. Üniversite yönetiminin güvenlik görevlilerine sivillerin içeri alınmayacağına dair bir yazı verdiğini dile getiren Çelen, "Bu, gayriresmi bir yazıdır. Gayriresmi ve yasal olmayan bir uygulamayı kınıyoruz. Bizler sadece sivil toplum kuruluşları olarak yapılan basın açıklamasını gözlemleme maksadı ile buraya geldik. Nedense üniversitenin özel güvenlik ekipleri tarafından arama noktasından içeri alınmadık" dedi.

Bir gazetecinin "Peki, içeri nasıl girdiniz?' sorusuna ise Çelen, "Baktık ki öğrencilerin açıklamaları bitiyor, kendi araçlarımıza binip güvenlik görevlilerine, 'Öğretim görevlisi arkadaşlarımızı ziyaret edeceğiz' diyerek içire girdik" yanıtını verdi.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 18:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
memet IP: 88.228.169.xxx Tarih : 13.06.2008 20:13:08

türkiyede yasıyorsak ve üniversitelerde kadınlara okuma hakkını veren kısının ilkelerinede saygılı olmak mecburiyetındeyiz yoksa padişahlar zülmündeydınız bugun kı rahatlıgınızı ULU ÖNDER BAŞ KUMANDAN MUSTAFA KEMAL ATATÜRKE BORCLUSUNUZ bu her zaman aklınızda olsun eger türbana saygınız varsa evinizde oturun saygılarımla by_bela