3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Başörtüsüne özgürlük eylemi

Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği (Umut-Der) Van Şubesi Üyesi Erhan Şengül, AK Parti ile MHP'nin başörtüsü sorununa yönelik önerilerinin yüzeysel ve seçim arefesinde tribünlere oynayan, samimiyetten uzak bir görüntü arz ettiğini belirtti.

Gökkuşağı, İnsan-Der, Umut-Der, Mazlum-Der'in de aralarında bulunduğu bazı sivil toplum örgütleri ile sendikaların oluşturduğu 'Van Hak ve Özgürlükler Platformu'nun her hafta cumartesi günü Sanat Sokağı'nda düzenlediği basın açıklamasının 74.'sü yapıldı. Platformu adına hazırlanan basın açıklamasının metnini okuyan Umut-Der üyesi Erhan Şengül, geçtiğimiz hafta ülke gündemini meşgul eden başörtüsü tartışmalarının üniversiteler özelinde şekillenmiş olmasının, sorunun geçici çözümlerle ebedi çözümsüzlüğe mahkum edileceği endişesinin uyandırdığını belirtti. Kamusal ve özel alan saçmalıklarının ardından hizmet alanı ve hizmet veren şeklinde yeni bir yalanla yüz yüze olduklarını belirten Şengül, AK Parti ve MHP'nin önerilerinin yüzeysel ve seçim arifesi türbinlere oynayan, samimiyetten uzak bir görüntü arz ettiğini kaydederek, "CHP'de milletvekili sıfatı taşıyan bir yaratık, 'Örtünmek ahlaksızlıktır. Açılın, özgürleşin' mantığını ortaya koymakta ve fazla söze hacet bırakmamaktadır. Bölge halkının hassasiyetini yansıtması gereken DTP'de de kafalar karışık. Bir taraftan laiklik zemininde egemenlerle flört eden yaklaşım, diğer taraftan kadın hakları bağlamında kısmı serbestiyeti olumlayan yaklaşım görülmektedir" dedi.

Bir kısım medyanın başörtü sorununu türban başlığıyla kavram kargaşası oluşturduğunu ifade eden Şengül, "Başörtü sorununun birincil muhatapları, mağdurları ve direnişçileri olarak bu hafta da yine ilk günkü kararlılıkla diyoruz ki, ülkemizin enerjisini ve vaktini onlarca yıldır heba eden gayrı hukuki ve gayrı insani zulüm bir an evvel ortadan kaldırılmalıdır. Tüm alanlarda ve koşulsuz özgürlük temel talebimizdir. Sorunun çözümü Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Meclis, kamu vicdanını rahatlatacak adımları kararlılıkla atmalıdır. Meclisin iradesini ipotek altına almaya yönelik yüksek yargının beyanatını kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan yaklaşık 70 kişilik kalabalık daha sonra dağıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2008 Cumartesi 17:53:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?