3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Başörtüsüne özgürlük istediler

Van Hak ve Özgürlükler Platformu (VAHÖP) üyeleri, 2. kuruluş yıldönümleri dolayısıyla bir yürüyüş düzenleyerek başörtüsüne özgürlük istedi. 

Beşyol mevkiinde bulunan Dabbağoğlu Parkı'nda toplanan VAHÖP'a bağlı dernek üyeleri, Sanat Sokağı'na doğru yürüyüşe geçti. 

Yol boyunca ellerindeki pankartlar ve attıkları sloganlarla başörtüsüne özgürlük isteyen grup, Sanat Sokağı'nda müzik eşliğinde özgürlük şarkıları söyledi. Basın açıklaması yapan İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Değer, Türkiye'nin, resmi ideolojik şablonlarla hayatın şekillendirildiği ve halkın çoğununun buna mahkum edildiği bir ülke olduğunu öne sürdü. 

İnançlarından, kimliklerinden, düşüncelerinden dolayı muhalif insanların yok sayıldığını savunan Değer, Türkiye'nin düzenin yönlendirmeleri doğrultusunda dönüştürülmeye, başkalaştırılmaya çalışıldığı, tüm bu dayatmaların sonuç vermemesi üzerine şiddetle ezilmek istendiği bir sorunlar ülkesi olduğunu iddia etti.
 
Yapılan basın açıklaması esnasında çeşitli sloganlar atan grup, seslendirilen şarkılara da eşlik ettikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 17:37:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?