5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Bayan esnaflar sorunlarını anlattı

BAYAN ESNAFLAR DERT ANLATTILAR

Van Valisi Münir Karaloğlu ve Belediye Başkanı Yardımcısı Selim Bozyiğit, bayan esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinlediler.

Vali Karaloğlu ve Başkan Yardımcısı Bozyiğit, Vali Yardımcısı Ali İpek, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Gökdemir ve Zabıta Müdürü Abdulvahap Kıpçak ile birlikte belediye tarafından kurulan ve mikro kredi projesi kapsamında açılan işyerlerini ziyaret ettiler.

Bütün esnafın bayan olduğu Hanımeli Çarşı'nda bulunan 30 iş yerinin tamamını tek tek dolaşan Vali Karaloğlu ve beraberindekiler ,daha sonra çarşıda bulunan ve işletmeciliğini bir bayanın yaptığı kahvehanede oturup çay içip sorunlarını dinledi. Bugüne kadar verilen 1., 2. ve 3. mikro kredi dilimlerinde 5 bin 200 lira destek alan bayan esnaflar, yaşadıkları ısınma, su ve elektrik gibi sıkıntılarını dile getirdiler. Çarşıdaki iş yerlerinin kalorifer kazanı gibi soba bacasının da olmadığını belirten bayanlar, ciddi anlamda ısınma sorunu yaşadıklarını belirttiler.

Bayanların sorunlarını dinleyen Vali Karaloğlu, çarşının tümü ile belediyenin sorumluluğunda olduğu ifade ederek, "Çarşı belediyeye ait olduğu için bizim fazla müdahale etme şansımız yok. Ancak soba bacası yapılması durumunda kömür yardımında bulunabiliriz" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit ise önceki belediye başkanlığı döneminde işyerlerinin rasgele bayanlara tahsis edildiğini ve verilirken de herhangi bir kayıtlarının yapılmadığını ifade etti. Bozyiğit, "Bunun için de bayan esnaflarımızın ne su ne de elektrik kayıtları bulunmuyor. Bayan esnaflarımız sattıkları çayı ve yemeği bile elektrikli ocaklar üzeride pişirerek müşterilerine veriyorlar. Bu yüzden de sık sık yangın ihbarların ve şikayetler alıyoruz. Önce bayan esnaflarımızın gerekli ruhsat işlemleri ile su ve elektrik abonmanlıklarını yapmaları gerekir. Esnaflarımız gerekli yasal izinleri aldıktan sonra biz de kendilerine yardımcı olacağız" dedi.

Vali Karaloğlu ve Başkan Yardımcısı Bozyiğit, bir süre bayanlarla sohbet edip, sıkıntılarını dinledikten sonra çarşıdan ayrıldılar. İçilen çayların ücretini ise Vali Karaloğlu ödedi.

BAYAN ESNAFLAR DERT ANLATTILAR
BAYAN ESNAFLAR DERT ANLATTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 16:16:05
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 17:16:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?