7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Bayan muhtarın hedefi büyük

BAYAN MUHTARIN HEDEFİ BAKAN OLMAK

Van'da bir ilki gerçekleştirerek mahalle muhtarı olan Leyla Tanrıtanır, politikaya atılıp önce milletvekili, ardından da Bakan olmayı hedeflediğini söyledi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Leyla Tanrıtanır, 29 Mart Yerel Seçimleri'nde rakibi olan 4 erkek adaya fark atarak seçimleri kazanırken mahallesine ise adeta hayat verdi. Mahallenin birçok sorununa çözüm bulan Tanrıtanır, 'Kardeş-Aile Projesi' ile yardıma muhtaç ailelere de destek veriyor. 6 bin 952 kişilik bir nüfusa sahip olan Van'ın en eski mahallelerinden biri olan Cumhuriyet Mahallesi'nde muhtarlık yaptığı 11 aylık sürede birçok zorluğun üstesinden de geldiğini ifade eden Tanrıtanır, seçim öncesi verdiği birkaç vaadi ise yerine getirdiğini kaydetti.

Mahallede bulunan yardıma muhtaç ailelere göreve geldiği günden beri destek verdiğini ifade eden Leyla Tanrıtanır, "Genellikle elit kişilerin yaşadığı mahallemizde tespit ettiğimiz 70 aileye yardımda bulunduk. Hayırsever insanları muhtaç ailelerle buluşturarak, köprü vazifesi üstlendik. 24 öğrencimize yine aynı şekilde eğitim yardımında bulunduk. Yine bu ailelerimiz için Kardeş-Aile Projemizi hayata geçirdik. Şimdiye kadar biri ben olmak üzere toplam 12 ailemiz ile maddi durumu iyi olmayan aileleri buluşturduk. Bu ailelerin her türlü ihtiyacında yardımcı oluyoruz. Bu proje ile mahallemizde maddi durumu iyi olmayan bütün ailelerimize kardeş aile bulacağız" dedi.

Leyla Tanrıtanır, mahallede elektrikten yola, içme suyundan çöpe kadar birçok sorunu çözdüklerini ve bazılarının çözümü için de girişimlerinin devam ettiğini kaydetti. Seçim öncesi muhtarlık bürosunu mahalleye getireceği yönünde verdiği sözü de yerine getirdiğini ifade eden Tanrıtanır, okuma yazma bilmeyenlerin tespiti içinde kapı kapı dolaştığını belirtti.

Eşinin desteği ile girdiği muhtarlık seçimini kazanan Leyla Tanrıtanır, yapacağı hizmetlerle mahallesinin parmakla gösterilecek bir yerleşim alanı olması için yoğun çaba sarf ediyor. Tanrıtanır, "Van'ın en eski ve göç almamış olan mahallesini her yönü ile modern bir seviyeye getirmek istiyorum. Bunun için de çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Mahallemi adından söz ettiren bir yerleşim alanı haline getirdikten sonra, milletvekilliği seçimlerine katılmayı ve akabinde görev verilmesi halinde Bakan olmayı hedefliyorum" şeklinde konuştu.

BAYAN MUHTARIN HEDEFİ BAKAN OLMAK
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 12:09:03
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 12:15:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?