3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Bayanlar belediyeye yürüdü

Van'da su ve kanalizasyon hizmetinden yararlanamadıklarını iddia eden iki mahalle sakinlerinden oluşan yaklaşık 50 bayan, Belediye Başkanlığı'na yürüyerek, başkanın makam odası girişinde oturma eylemi yaptı.

Hacıbekir ve Karşıyaka Mahallesi sakinlerinden oluşan bir grup bayan, Belediye Başkanlığı hizmet binasına gelerek su ve kanalizasyon hizmeti istedi. Evlerinde su olmadığı için büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten bayanlar, sorunları çözülünceye kadar binadan ayrılmayacaklarını belirttiler. Bir süre Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ün makam odası girişinde oturma eylemi yapan bayanlar, görevliler tarafından ikna edilerek toplantı salonuna alındı.

Hacıbekir Mahallesi'nden gelen bayanlar, beraberinde getirdikleri muhtarı sıkıştırıp su ve kanalizasyon hizmetlerinden faydalanmak istediklerini söyledi. Bayanlardan kurtulmak için toplantı salonundan ayrılmaya çalışan muhtar, yine bir grup bayan tarafından yakalanarak içeri getirildi.

Hacıbekir Mahalle Muhtarı İsa Aşan, su ve kanalizasyon sorunu için belediyeye geldiklerini söyleyerek, sorunları çözülene kadar bekleyeceklerini belirtti. Muhtar Aşan, büyük sıkıntı içinde olduklarını ve hizmet beklediklerini ifade ederek, "Buraya su için geldik. Hacıbekir Mahallesi Van'ın arka bahçesi gibidir. Başkan talimat veriyor, ama alt birimler hizmet götürmüyor. Bu konuda şikayetçiyim, insanlara karşı rencide oldum. Gece gündüz gelip gidiyorum ama bir hizmet alamadık. Sorunumuz çözülmezse başkan gelinceye kadar belediyeden ayrılmayacağız" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım ise bayanları ikna etmek için uzun süre uğraştı. Başkan Yardımcısı Çalım, "Muhtarınız seçilmiş bir kişidir ve gerçekten hizmet alabilmek için uğraş veriyor. Bizim yaptığımız depodan debi yüksekliği nedeniyle su gelmiyor. Ama orada bir çalışmamız var. Bizler size su vermek zorundayız. Yavaş yavaş olacak bunlar. Sizlerin durumu acildir, evinde su olmayan insanlar olarak buradasınız ve biz size yardım etmek zorundayız. Sizin bu sorununuzu 20 güne kadar bitireceğiz" dedi.

Evlerinde su akmadığı için temizlik yapamadıklarını belirten bayanlar, günde sadece bir saat suyun aktığını ve bununda yetersiz olduğunu ifade etti. Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım tarafından ikna edilen bayanlar daha sonra sessiz bir şekilde evlerine dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 16:18:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?