5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Bayanlardan Vali'ye ziyaret

Van'da Mikro Kredi Projesi kapsamında aldıkları kredilerle iş sahibi olan bayanlar, Vali Özdemir Çakacak'a veda ziyaretinde bulundular.
Sabah saatlerinde Mikro Kredi Projesi Uygulama Merkezi'nde bir araya gelen 12 bayan, çiçek ve hediyelerle Vali Konağı'na geldi. Burada, son Valiler Kararnamesi ile Uşak Valiliği'ne atanan Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak ile bir araya gelen bayanlar, çok üzgün olduklarını belirttiler. Mikro Kredi Projesi sayesinde iş sahibi olduklarını söyleyen bayanlar, Vali Çakacak'ın kendilerine büyük destek verdiğini belirttiler. Vali ve eşini çok sevdiklerini söyleyen bayanlar, Çakacak ailesine dokudukları bir kilimi hediye ettiler.
Vali Özdemir Çakacak ise, Mikro Kredi Projesi'nin önemine değinerek, bu sayede bir çok bayanın iş sahibi olduğunu belirtti. Göreve geldiği dönemde Mikro Kredi Projesi'nin de yeni başladığını söyleyen Çakacak "Yeni geldiğimiz dönemde 201 bayan proje için başvurmuş ve yararlanmıştı. Şuan bu sayı yaklaşık bin 400'ü buldu. Ayrıca o dönemde 85 bin lira olan sermaye şu an 640 bin liraya çıkarıldı. Biz bu projeden bir çok bayanımızın yararlanmasını hedefledik ve bunda da başarılı olduk" dedi.


Ziyareti için bayanlara teşekkür eden Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Van'ın kendileri için çok önemli bir yeri olduğunu ve kent halkı ile bağlarını koparmayacaklarını söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 13:02:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?