6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Bayındırlık Bakanı Demir Van'da

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANI DEMİR VAN'DA

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, yapı denetimi kavramını 81 ilde yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirtti.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir; TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı olan AK Parti İstanbul milletvekili Nusret Bayraktar, komisyon üyeleri, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Önder Kıraç, müsteşar yardımcısı Hami Yıldırım, bakanlık bürokratları ile birlikte uçakla Van'a geldi.

Komisyon üyesi olan birçok milletvekilinin eş ve çocuklarının da bulunduğu yaklaşık 40 kişilik grup, Van Ferit Melen Havaalanı'nda Van Valisi Münir Karaloğlu, İl Jandarma Komutanı Halil Vecihi İyigün, İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Mustafa Bilici ile partililer tarafından karşılandı. Bakan Demir ve beraberindekiler, kendilerine tahsis edilen iki ayrı midibüs ile gece kalacakları İkinisan Polisevi ile otellerine geçti. Burada bir süre dinlenen

Bakan Demir ve beraberindeki milletvekilleri, Van Valiliği'ne gitti. Burada polis merasim mangasını selamlayan Demir, daha sonra Vali Karaloğlu'nun makamına geçti.

Burada, gerçekleşen ziyarette ilgili gazetecilere kısa bir konuşma yapan Vali Münir Karaloğlu, konukların Van'ı ziyaret etmelerinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Sayın Bakan'ımızın müsteşarı ve genel müdürleri ile beraber kentimizi ziyaret etmenizden son derece mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bakanlığınızın ve komisyon üyelerimiz ilgili konuları ve sorunları yerinde görmek maksadıyla bugün burada olmanızın, şahsınızın ve hükümetimizin Van'a ve bölgeye vermiş olduğu değerin de göstergesi

olması bakımından önem taşıdığını düşünüyorum. Ben tekrar şahsım ve Van halkı adına size ve değerli heyetinize hoş geldiniz diyorum" dedi.

Daha Van'a yaptıkları ziyaret hakkında bilgi veren Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ise Doğu Anadolu Bölgesi'nin çok önemli bir merkezi olan Van'da bulunmaktan mutlu olduğunu, Van'ın çok köklü, önemli ve potansiyeli olan bir merkez olduğunu söyledi. Özellikle son 7-8 yılda çok ciddi gelişmelerin olduğunu belirten Bakan Demir, kırsalda başlamak üzere birçok alanda altyapının hemen hemen tamamlandığını belirtti. Halen devam eden çalışmaların olduğunu kaydeden Bakan Demir, "Özellikle İller Bankası,

bizim hükümetlerimiz döneminde çok önemli hizmetler yaptı. Şu anda da hizmet imkanımızı her geçen gün geliştiriyoruz. Özelikle belediyelerimizin altyapı ve üstyapı noktasında neler yapıldı, onları yerinde göreceğiz. Bayındırlık Müdürlüğü'müzün özelikle kamu yatırımları noktasında yaptığı çalışmalar var. Bu arada Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'müzün tapu kadastro çalışmaları ve tapu sicil çalışmalarını yerinde inceleyeceğiz. Yapı denetimi kavramını 81 ilde yaygınlaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nun bakanlığının dışındaki bakanlıklarla da ilgisi bulunduğunu anlatan bakan Demir, turizm başta olmak üzere ulaştırma yatırımları bakımından da Van'ın bölge için çok önemli olduğunu kaydetti. Bakan Demir, "Bu üç günlük ziyaretimizde bakanlığımız ve ilgili komisyonların çok büyük katkısı olacağına inanıyorum. Genel müdürlerimiz, müsteşarımız ve tüm yetkili organlarımız burada. Teknik çalışmaları üç gün boyunca yapacaklar. Diğer illere yaptığımız, buna

benzer çok ciddi katkılar oldu. Van vilayetine ve bölgeye de çok yararlı bir çalışma programı olacağını düşünüyorum. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Üç günlük programların sonunda yaptığımız çalışmaları da halkımıza basın aracılığı ile inşallah duyururuz" şeklinde konuştu.

Van Valisi Münir Karaloğlu, yapılan konuşmaların ardından Bakan Demir'e üzerinde Urartu Dönemi'ne ait figürlerin bulunduğu bir vazo, Komisyon Başkanı ve İstanbul milletvekili Nusret Bayraktar'a ise bir baston hediye etti.

Bakan Demir ve beraberindeki komisyon üyeleri, daha sonra Vali Ali Paşa Toplantı Salonu'na geçerek Bayındırlık ve İskan, Tapu Kadastro ve Kültür ve Turizm İl Müdürlükleri'nin temsilcilerinden brifing aldı. Öğleden sonra Akdamar Adası'nda bulunan Akdamar Anıt Müzesi'nin ziyaret edecek olan Bakan Demir ve beraberindekilerin, geceyi Van'da geçirdikten sonra yarın da Van'ın Muradiye ve Erciş ilçeleri ile Bitlis'in Adilcevaz, Ahlat ve Tatvan ilçelerindeki tarihi ve turistik yerleri ziyaret edeceği belirtildi.

Bakan Demir ve beraberindekiler, pazartesi günü Çatak ilçesini ziyaret ettikten sonra akşam saatlerinde Van'a dönecek.

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANI DEMİR VAN'DA
BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANI DEMİR VAN'DA
BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANI DEMİR VAN'DA
BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANI DEMİR VAN'DA
BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANI DEMİR VAN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2010 Cumartesi 14:42:05
Güncelleme :26 Haziran 2010 Cumartesi 15:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?