6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Bayram, cezaevinde

Malatya’da polise uyuşturucu satmak isterken yakalanan oğlu Hamit Bayram’ın, Van’da emniyet binasından kaçırılması olayına karıştığı gerekçesiyle aranan eski milletvekili Mustafa Bayram yakalandı. 

 Hakkındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilen Bayram, Van M Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Eski Milletvekili Mustafa Bayram, Van’ın Edremit ilçesindeki evinde, takip sonrasında yapılan operasyonla yakalandı.

Oğlu Hamit Bayram’ın Van Emniyet Müdürlüğü’ne ait Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’nden kaçırılması olayına karıştığı gerekçesiyle, 10 Temmuz’da tutuklanan, tutuklu bulunduğu Bitlis Cezaevi’nden 13 gün sonra 30 milyar lira kefaletle serbest bırakılan Mustafa Bayram, 10 Ağustos’ta hakkında çıkarılan gıyabi tutuklama kararının ardından kaçmıştı.

“Uyuşturucu kaçakçılığı için teşekkül oluşturmak, devlete karşı silahlı isyan çıkarmak ve çıkar amaçlı suç örgütü kurmak” suçlarından hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Bayram, 4 aydan bu yana devam eden arama çalışmalarının ardından Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonla, Edremit İlçesi’nde adamları tarafından çok sıkı korunan evinde sabaha karşı yakalandı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Van Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkartılan Mustafa Bayram hakkındaki gıyabi tutuklama kararının vicahiye çevrildi. Bayram, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polislerin sıkı güvenlik önlemleri aldığı Adliye’den elleri kelepçeli olarak çıkartıldı.
Zırhlı araca bindirilerek Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolündengeçirilen Mustafa Bayram, daha sonra Van M Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

BAYRAM’IN AVUKATI HÜSNÜ AYHAN

Mustafa Bayram hakkındaki gıyabi tutuklama kararının vicahiye çevrilmesinin ardından Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avukat Hüsnü Ayhan, Bayram’ın İran’dan Türkiye’ye 2 gün önce İzmir’de teslim olmak için giriş yaptığını söyledi.

aa
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 13:32:16
Güncelleme :25 Aralık 2004 Cumartesi 16:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?