7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Bayram cezaevinde eroin krizine girdi

Uyuşturucu bağımlısı Hamit Bayram’ın İstanbul’daki AMATEM benzeri bir tedavi merkezine kaldırılması da tartışılan alternatifler arasında.

 Ulucanlar Cezaevi’nde ilk gecesini tek kişilik hücrede geçiren Bayram, dün sabah saatlerinde Sincan F Tipi Cezaevi’ne nakledildi. 30 Eylül’de Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak olan Bayram, "teşekkül halinde uyuşturucu kaçakçılığı, teşekkül halinde kamu binası basmak ve polisleri darp etmek ve sahte kimlik kullanmak" suçlarından yargılanacak.

Hamit Bayram yakalandığında üzerinden 150 milyon lira para çıktığı öğrenildi. Hamit Bayram’ın yakalandığı evde ele geçirilen az miktarda uyuşturucunun başka biri tarafından üstlenileceği öne sürüldü. Uyuşturucu operasyonlarında ele geçirilen malın bir başkası tarafından üstlenilmesi olayına sıkça rastlanıldığını hatırlatan bir yetkili, "Genellikle suçu garibanlar üstlenir" diye konuştu. Böylelikle Hamit Bayram’ın uyuşturucu bulundurmak suçundan ceza almaması planlanıyor. Ancak Hamit Bayram’ın Van Trafik Şubesinde gözaltındayken kaçırılması olayından kurtulamayacağı düşünülüyor.

Bu arada Hamit Bayram’ın Ankara’da Birlik Mahallesi’nde yakalandığı evin asıl sahibi olan müteahhit Süha G., "Suçluyu gizlemek" iddiasıyla aranıyor. Bayram’ın Van’da gözaltından birlikte kaçtığı Hüsnü Özbuz ise birkaç hafta önce yakalanmıştı.

sabah gazetesi
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2004 Pazartesi 12:48:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?