6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Bayram kardeşler beraat etti

BAYRAM KARDEŞLER BERAAT ETTİ

Eski Van Milletvekili Mustafa Bayram'ın tutuklu oğulları Hecer ve Kemal Bayram beraat etti. Yakınları tarafından cezaevi kapısından alınan Bayram kardeşler, uzun araç konvoyu eşliğinde geldikleri baba evinde davul zurna ile karşılandı.

Kasten adam öldürmek suçundan tutuklanan ve eski Edremit İlçe Belediye Başkanı olan Hecer Bayram ile kardeşi Kemal Bayram, bugünkü duruşmada tahliye oldu. Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nin kapısında yakınları tarafından karşılanan Bayram kardeşler, daha sonra uzun araç konvoyu eşliğinde babasının Edremit ilçesinde bulunan evine geldi. Burada davul zurna eşliğinde karşılanan Bayram kardeşler için bazılarının havaya silahla ateş açması ise dikkatlerden kaçmadı. Cezaevi çıkışında Kemal Bayram omuzlarda

taşınırken, gazetecilere açıklamalarda bulunan Hecer Bayram ise, 3-3,5 yıl günahsız ve haksız yere cezaevinde tutuklu bulunduklarını söyledi. Hecer Bayram, "Adalet geç de olsa tecelli etti. Suçsuz günahsız yere yattım. Siyasi rakiplerim ve çeşitli iftiraların etkisinde kalınarak bize bu iftira atıldı. Hak yerini buldu" dedi.

OLAY

Mustafa Bayram'ın yeğeni Ahmet Bayram'ın öldürülmesi olayıyla ilgili Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 2006 yılında yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adli makamlara sevk edilen Hecer ve kardeşi Kemal Bayram tutuklanmıştı. Bayram kardeşler Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 13 Mart 2008 günü görülen davanın karar duruşmasında atılı bulunan suçtan sabit görülerek Yargıtay yolu açık olmak üzere müebbet hapis cezasına çarptırılmışlardı. Avukatlarının yaptığı itiraz başvurusu üzerine kasten adam

öldürme suçundan verilen müebbet hapis cezasını Yargıtay bozdu. Bayram kardeşler, aynı mahkemede bugün görülen dava sonucu beraat ettiler.

BAYRAM KARDEŞLER BERAAT ETTİ
BAYRAM KARDEŞLER BERAAT ETTİ
BAYRAM KARDEŞLER BERAAT ETTİ
BAYRAM KARDEŞLER BERAAT ETTİ
BAYRAM KARDEŞLER BERAAT ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 18:39:04
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 09:16:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?