7
Mayıs
2024
Salı
VAN

BDP heyeti sel bölgesinde

BDP HEYETİ AĞRI SEL BÖLGESİNDE

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP'li belediye başkanları ve yöneticileri, sel felaketinin yaşandığı Ağrı'da incelemelerde bulundu.

BDP MYK üyesi Abdulkerim Bingöl, PM üyeleri Hasan Güven, Hüseyin Dağ, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Iğdır Belediye Başkanvekili Hüseyin Malk, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, Varto Belediyle Başkanı Gülşen Değer, Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, Diyadin Belediye Başkanı Celal Tanrıverdi, Halfeli Belediye Başkanı Ömer Aksoy, Iğdır ve Ağrı BDP il başkanlarının aralarında bulunduğu kalabalık bir grup, Ağrı'da selden zarar gören vatandaşları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Aralık ilçesine bağlı Göldekli Köyü'nde incelemelerde bulunan BDP'li grup adına kısa bir açıklama yapan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, bölgede durum tespiti yaptıklarını ve vatandaşların sıkıntılarını en kısa süre içinde çözmeye çalışacaklarını ifade etti. Sel olayında devletin yetersiz kaldığını ve olaya el atmadığını kaydeden Kaya, "Biz bölge belediye başkanları olarak elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Bu arada Van Belediyesi'nin, Ağrı ilinde mağdur olan halka dönük bir yardım kampanyası başlatarak, duyarlılık çağrısı yapacağı açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 18:26:04
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 18:47:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?