5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

BDP'den gergin yürüyüş

VAN'DA BDP'DEN GERGİN YÜRÜYÜŞ

Van'da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüşün ardından kısa süreli gerginlik yaşandı.

Yarın Diyarbakır'da görülecek olan KCK davası için Mavi Plaza İş Merkezi önünde toplanan kalabalık yürüyüş yaptı. BDP Van milletvekili Fatma Kurtulan ve BDP'li Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduğu kalabalık, Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları ve PKK bayrakları eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'ndeki Faki Teyran Parkı'na geldi.

Burada halka Kürtçe hitap eden BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş, Hizbullah üyelerini serbest bırakanların kendi arkadaşlarını da serbest bırakmasını istedi.

Fatma Kurtulan ise, Yüksekova ilçesinde üst araması yapılırken yaralanan Sedat Karadağ hakkında tutuklama kararının çıkarılmasını kınadıklarını söyledi. Demokratik özerkliği inşa edene kadar çalışacaklarını ifade eden Kurtulan, "Tek dil, tek kimlik diyorlar. Bu ülkede Kürtler de yaşıyor. Kürtler ana dillerini yaşamın her alanında kullanmak istiyor" dedi. Demokratik özerkliğin kendileri için çok önemli olduğunu da belirten Kurtulan, demokratik bir anayasa için şimdiden adımların atılmasını isteyerek,

Öcalan ile de görüşülmeye devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından dağılan bir grup ile polis arasında, Belediye Garajı bölgesinde olaylar çıktı. Polis gaz bombası kullanarak grubu dağıtırken, kent merkezinde ise sessizlik hüküm sürüyor.

VAN'DA BDP'DEN GERGİN YÜRÜYÜŞ
VAN'DA BDP'DEN GERGİN YÜRÜYÜŞ
VAN'DA BDP'DEN GERGİN YÜRÜYÜŞ
VAN'DA BDP'DEN GERGİN YÜRÜYÜŞ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2011 Çarşamba 16:08:03
Güncelleme :12 Ocak 2011 Çarşamba 18:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?