5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

BDP'den 'KCK Operasyonu'na tepki

BDP'DEN 'KCK OPERASYONU'NA TEPKİ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Başkanı Muhyettin Aksin, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK Türkiye'ye yönelik operasyonu bir darbe olarak nitelendirerek, "Bunu halkımızın demokratik siyasi iradesine karşı geliştirilmek istenen bir darbe olarak görüyoruz ve kınıyoruz" dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi Van İl Başkanlığı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca terör örgütü PKK'nın KCK Türkiye yapılanmasını hedef alan ve aralarında Van'ın da bulunduğu birçok ilde gerçekleştirilen operasyona tepki gösterdi. Cumhuriyet Caddesi üzerindeki BDP Van İl Başkanlığı'ndan çıkan ve aralarında dün BDP'ye geçen Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP Van İl Başkanı Muhyettin Aksin, kapatılan Demokratik ve Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanı Selim Ertaş ile Muhmur Kampı'ndan gelen gruptan

Nurettin Turgut'un da bulunduğu yaklaşık 200 kişi, sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Birkaç sokak dolaştıktan sonra Sanat Sokağı'na gelen kalabalık adına, BDP Van İl Başkanı Muhyettin Aksin bir açıklama yaptı. Aksin, hükümetin devlet projesi olarak sunmaya çalıştığı, sözde barış ve demokratikleşme adımlarına halk tarafından verilen karşılığın tüm kamuoyu tarafından bilindiğini belirtti. Özellikle Mahmur ve Kandil'den grupların gelmesi ve kapatılan DTP'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki tavrının bu

projeyi tamamen destekleme mahiyetinde olduğunu kaydeden Aksin, "Sonuçta ortaya çıkan sahte bir barış dayatması olsa da halkımızın verdiği karşılık samimi ve Türkiye'nin demokratikleşmesine hizmet eden bir tavır olmuştur" dedi.

Özellikle İçişleri Bakanlığı ile Başbakan'ın açıklamaları sonrasında tamamen "darbe" denilebilecek bir şekilde onlarca belediye başkanı ve demokratik kitle örgüt temsilcisinin evleri gece yarıları basılarak gözaltına alındığını kaydeden Aksin, "Bir yandan, 'Darbeye karşı geliyorum' tezini savunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümeti, öbür yanda halkımızın demokratik, siyasi iradesine karşı geliştirmek istenenleri tamamen bir darbe olarak görüyoruz ve bunu şiddetle kınıyoruz" şeklinde konuştu.

 

Yapılan basın açıklamasının ardından Belediye Başkanı Kaya, BDP Van İl Başkanı Aksin, kapatılan DTP'nin Van İl Başkanı Ertaş, Mahmur Kampı'ndan gelen Nurettin Turgut ile bazı parti yöneticileri yürüyerek Van Belediye Başkanlığı'na giderken, kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.

BDP'DEN 'KCK OPERASYONU'NA TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 16:44:04
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 16:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?