5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

BDP'den KCK sanıklarına destek

BDP'DEN KCK SANIKLARINA DESTEK

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van milletvekili Fatma Kurtulan, Türkiye'nin batısında yer altından silah, doğusunda ise insan kemikleri çıktığı ifade ederek, "Kürdistan toplu mezarlar geçidine döndü. Her yerde özellikle karakolların bahçelerinin eşilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Aralarında BDP Van milletvekili Fatma Kurtulan, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP PM Üyesi Halil Dağ'ın da bulunduğu çok sayıda partili, KCK operasyonu kapsamında 24 Aralık 2009'da güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan ve ikinci kez hakim karşısına çıkan KCK sanıklarına destek vermek amacıyla adliye önünde bir araya geldi.

Toplanan kalabalığa seslenen BDP Van milletvekili Fatma Kurtulan, bu dava ile Kürt inkarının, asimilasyonunun yok sayıldığını iddia ederek, "Tekçi zihniyet olarak kabul ediyoruz. Bu davanın başka bir adı yoktur. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti), Başbakan'ın sadece, 'Bu ülkede tek bir millet yaşıyor', 'Tek bir kültür var' deme zihniyetinin göstergesinin adıdır bu dava. Haksız yere arkadaşlarımızı aylarca, yıllarca zindanda tutacağına, bu bölgenin her yerinden çıkan insan kemiklerinin kimlere ait

olduğunu ve oraya kimlerin gömüldüğünü araştırsın. Türkiye'nin batısında yer altından silah çıkıyor, doğusunda insan kemikleri çıkıyor. Toplu mezarlar geçidine döndü Kürdistan. Her yerde özellikle karakolların bahçelerinin eşilmesi lazım. Kimlerin kemikleri oralarda, bunun çok iyi araştırılması lazım" ifadelerini kullandı.

Bağımsız bir kuruldan oluşan Tahkikatları Araştırma Komisyonu'nun kurulması gerektiğini ifade eden Kurtulan, "Daha nerede toplu mezarların olduğunun açığa çıkması ve bu kemiklerin kimlere ait olduğunun ve en önemlisi bunların hangi zalimler tarafından oraya gömüldüğünün açığa çıkması lazım. Kürt'ün örgütlenme özgürlüğünü yok sayan, kimlik arayışını yok sayan, kültür arayışını yok sayan, demokratik özerklik gibi adil bir projesini yok sayan uygulamalardan vazgeçilmesi ve Kürt'lerin tüm hak ve taleplerinin

bir an önce karşılanması için gerekenin yapması lazım. Burada bugün toplanırken bu dava aracılığı ile de bir kez daha sesleniyoruz onlara, bir an önce gerekli adımları atın. Bir an önce Anayasa'yı değiştirin. Kürt'lerin hak ve taleplerinden vazgeçme imkanı yok. Kürt'ler kararlıdır, iddialıdır. Tüm haklarını elde edene kadar mücadele, mücadele, mücadele deme kararı içerisindedir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşma ve atılan sloganların ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

BDP'DEN KCK SANIKLARINA DESTEK
BDP'DEN KCK SANIKLARINA DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2011 Salı 16:54:00
Güncelleme :25 Ocak 2011 Salı 18:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?