6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

BDP'den Roj TV protestosu

BDP VAN İL ÖRGÜTÜ'NDEN ROJ TV PROTESTOSU

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Örgütü, Belçika'da yayın yapan Roj Tv'nin basılarak aranması ve Zübeyir Aydar ile Remzi Kartal'ın tutuklanmasını düzenledikleri bir yürüyüşle protesto etti.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Başkanlığı önünde toplanan bir grup, Roj Tv'nin kapatılmasını protesto eden pankartlar açarak attıkları sloganlar eşliğinde Sanat Sokağı'na kadar yürüdü. Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve Edremit İlçesi Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan'ın da aralarında bulunduğu kalabalık, yürüyüş sırasında sık sık, "Roj Tv'ye uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan attı. Sanat Sokağı'na gelen kalabalık adına burada bir basın açıklaması yapan BDP Van İl Başkanlığı Yöneticisi Ahmet

Enterli, Kürt sorununun demokratik yollarla çözümünün tartışıldığı bir dönemde Belçika hükümetinin başta BDP Avrupa Bürosu olmak üzere Kürt kurumlarına ve Roj Tv'ye baskınlar yaptığını ve Kürt siyasetçileri tutukladığını kaydetti. Enterli, "Söz konusu baskında Van ve Siirt'te yüksek bir oy oranı ile seçilen ve Türkiye'de siyaset yapmaları engellenen Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar da bulunmaktadır" dedi.

Yapılan baskınla Kürt sorununda çözümsüzlüğün dayatıldığını belirten Enterli, Avrupa ülkelerinin buna fırsat vermemesi gerektiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 15:08:05
Güncelleme :6 Mart 2010 Cumartesi 22:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?