7
Mayıs
2024
Salı
VAN

BDP'ye üye başkanlara soruşturma

BDP'YE ÜYE 98 BELEDİYE BAŞKANINA SORUŞTURMA

Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) mensup 98 belediye başkanının Diyarbakır'da yaptığı basın açıklaması kapsamında soruşturma başlatıldı. Örgüt propagandası yaptıkları gerekçesiyle ifadeye çağrılan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, "Yaptığımız basın açıklamasının içeriği örgüt propagandası şeklinde değerlendirilmiş" dedi.

Diyarbakır Özel Yetkili Savcısı'nın talimatı üzerine bu sabah saatlerinde Van Adliye Sarayı'na gelen Başkan Bekir Kaya, yaklaşık 1.5 saat ifade verdi. Adliyeden çıktıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Kaya, kapatılan Demokratik Toplum Partisi'ne üye 98 belediye başkanı ve 10 il genel meclis başkanının 4 Aralık 2009 günü Diyarbakır'da yaptıkları basın açıklaması kapsamında ifadeye çağrıldığını söyledi. Açıklamanın örgüt propagandası şeklinde değerlendirildiğini ifade eden Başkan

Kaya, "4 Aralık 2009 tarihinde BDP'ye mensup belediye başkanları olarak Diyarbakır'da yaptığımız basın açıklamasından dolayı soruşturma açılmış. Diyarbakır Özel Yetkili Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda başsavcılıkta ifademiz alındı. Basın açıklaması örgüt propagandası şeklinde değerlendirmiş ve bu şekilde ifademizi verdik" dedi.

Açıklamanın örgütü övücü mahiyette olup olmadığı hakkında görüşlerine başvurulduğunu ifade eden Başkan Kaya, "Burada verdiğimiz ifade Diyarbakır'a gidecek. Soruşturmayı yürüten savcı ya takipsizlik kararı verecek ya da iddianame hazırlayarak dava açmak için mahkemeye gönderecek" diye konuştu.

Başkan Kaya, yaptığı açıklamanın ardından makam aracı ile adliye binasından ayrıldı.

BDP'YE ÜYE 98 BELEDİYE BAŞKANINA SORUŞTURMA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 13:53:03
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 17:39:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serhat botan IP: 88.250.62.xxx Tarih : 8.03.2010 18:32:25

bütür şeyleri türkiyde normal görmeliyiz çünkü bazılarına göre türkiye normalleşiyormuş ( demokratikleşiyormuş) her halde bu da bilmediğimiz dünyada başka bir örneği olmayan normalleşmedir. kimisinin oğlu kendisine GEMİCİK alır ve bu soruşturma konusu olmaz ama halkın özgür iradesiyle seçtiği vekilleri siyasi yasaklı olur, belediye başkanları il meclis üyeleri nazi almanyasındaki gibi elleri kelepçelenerek her hangi hukuki bir gerekçesi olmadan içeri alınır buda demokratik açılım olur. her şey gayet normal çünkü normalleşiyoruz demokratikleşiyoruz!