2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Bedensel engelliler Van'da buluştu

Van Bedensel Engelliler Derneği'nin organize ettiği 'Vangölü 3. Bedensel Engelliler' buluşmasına 10 ilden katılan toplam 110 bedensel engelli gönüllerince eğlendi. 

Gevaş ilçesinde bulunan Kızılay Kampı'nda bir araya gelen engelliler için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Atay Üzal ve beraberindeki 10 gönüllü kuaför bir haftalık kampın son gününde bedensel engelli bayanlara ücretsiz saç bakımı yaptı. 

Kampa katılan Diyarbakır Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı ve milli sporcu Pervin Aylin, ikinci kez geldiği Van'ı çok beğendiğini söyledi. Aylin, "Bölgemizde yapılan böyle bir kampa katılmak bizi mutlu ediyor" dedi. 

Çin'de 8-24 Ağustos 2008 tarihlerinde yapılacak olan '2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'na katılacağını belirten Aylin, bu kampın kendisi için büyük önem arz ettiğini ifade etti. Aylin, "Allah kısmet ederse Çin'in Başkenti Pekin'de düzenlenecek olan 2008 Olimpiyat Oyunları'na atıcılık dalında katılacağım. Atıcılık dalında Türkiye birincisiyim. Bu branşta Avrupa dördüncülüğüm ve dünya beşinciliğim var. Buraya gelmemin nedenlerinden biri de yarışma öncesi bir nevi stres atmak. Yaklaşık 1 haftadır burada güzel eğlendik ve iyi bir moral depoladım" şeklinde konuştu. 

Van Bedensel Engelliler Derneği Onursal Başkanı Abidin Kasapoğlu ise yaptığı açıklamada, 10 ilden 110 engelli erkek ve bayanın kampa katıldığını söyledi. 

Kasapoğlu, "Bunların içerisinde yüzde 60'ı bayanlardan oluşuyor. Oda bizi çok memnun etti. Çünkü nedense bayanlarımız fiziki engellerinden dolayı dışarı çıkamıyorlar. Kuaförler Odası Başkanı Atay Üzal, gönüllü ekibini buraya getirerek bayanlarımızın saçlarına bakım yaptı. Kendilerine bu konuda teşekkür ediyorum. Kampımız çok güzel geçti. İnşallah seneye yine burada bir araya geleceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 10:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
semra söylemiş IP: 88.227.229.xxx Tarih : 7.08.2008 18:45:06

ben ve baran arkadaşım böyle anlamlı günlerde bulunduğumdan dolayı çok onurlandık böyle günlerde bulunmaktan her zaman gurur ve şeref duyarız saygılarımızı arz ederiz TOKİ LAST POİN BAYAN KUAFÖRÜ SEMRA VE BARAN