4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Beklenen tren Van'da

Tarihi İpek Yolu üzerinde ihracat seferine çıkan İpek Yolu Treni, Kazakistan’ın Astana kentinde gerçekleştirilen fuar maratonunu sonunda 39 günlük yolculuğun ardından Van’a geldi.

Forum Fuarcılık’ın resmi internet sitesinden alınan bilgiye göre, İpek Yolu Treni, 39 gün süren yolculuğunda 10 bin 560 kilometre yol katetti ve 50 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı.

23 Nisan’da İstanbul’dan hareket eden ve 24 Nisan’da Ankara Tren Garı’nda düzenlenen törenle uğurlanan İpek Yolu Treni, sırasıyla İran’ın Tebriz, Tahran ve Meşhed; Türkmenistan’ın Aşkabat; Tacikistan’ın Duşanbe; Kazakistan’ın Almatı ve Astana kentlerinde molalar verdi.

Daha önce İpek Yolu Treni’nin güzergahında bulunan Özbekistan’ın Taşkent ve Kırgızistan’ın Bişkek kentlerindeki programların, bu ülkelerde yaşanan son olaylar nedeniyle iptal edildiği belirtildi. Son olarak da Kazakistan’ın Astana kentinde açılan fuarın ardından İpek Yolu Treni, dün Van’a geldi. Bir gün Van’da bekleyen trenin, bugün akşam saatlerinde İstanbul’a hareket edeceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2005 Cuma 14:51:11
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 03:43:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?