5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Belediye 23 Nisan'a katılmadı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi Van'da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Törenlere belediye yetkililerinden hiç kimse katılmadı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Şehir Stadyumu'nda devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan kutlamalara belediye başkanı katılmadı. Vali Özdemir Çakacak, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Garnizon Komutanı adına Kurmay Albay Menduh Akbilen, öğrencilerle stadyumu dolduran binlerce vatandaşı selamlayarak bayramlarını kutladı.
Öğrenciler tarafından günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmalar ve şiirler okundu. Törende, öğrenciler hazırladıkları birbirinden güzel gösterileri sundu. Program sırasında Şemmamme oyunu oynayan ayaklar, son günlerde Türkiye'yi kasıp kavuran Trabzon yöresine ait kolbastı oyununu oynayarak izleyenlere neşeli dakikalar geçirdi. Programın sonunda ise 150 kişiden oluşan ve yaklaşık yüz metre uzunluğunda olan halk oyunları ekibi bir gösteri sundu. Etkinliğin sonunda ise 12 parçadan oluşan ve Iğdır ilinden getirilen bin 350 metrekare büyüklüğündeki Türk bayrağı açıldı.

Oldukça coşkulu geçen kutlamalar, askeri bando eşliğinde yapılan tören geçişiyle son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 15:50:04
Güncelleme :23 Nisan 2009 Perşembe 17:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?