7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Belediye Başkanı hayvan pazarını denetledi

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, yeni hayvan pazarında incelemelerde bulunarak, gördüğü eksikliklerin giderilmesi için ilgililere bir dizi talimatlar verdi.

Özal İlçesi yolu üzerinde bulunan Sıhke Gölü kenarında yapımı devam eden yeni hayvan pazarını denetleyerek, ağılların yapımı, yer döşemeleri, atık sular için yapılmış ızgaralar ve diğer yapım aşamalarındaki birçok aksamaların olduğunu yerinde gören Yenigün, bütün aksaklıklar giderildikten sonra hayvan pazarını teslim alacaklarını belirtti.

Yaklaşık bir saat boyunca yapılan çalışmaları inceleyerek bilgiler alan Yenigün, birçok konuda sorduğu sorulara tatmin edici cevaplar alamayınca, eksiklikleri bir bir tespit ettirerek, bir an önce bitirilmesi için talimatlar verdi. Hayvanların rahat giriş ve çıkış yapmaları ve orada satış anı için barınacakları yerlerin iyi olması için özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Yenigün, "Her zaman iyi işler yapmak zorundayız. Bu bizim görevimiz olmalı. Biz halkın parasını korumakla görevliyiz. 37 bin metrekarelik alanda yapımı halen devam eden yeni hayvan pazarı için şimdiye kadar 800 milyar liradan fazla bir ödeme yapılmış. 2005 yılında burası teslim alınarak hizmete girmiş olacak. O zaman Van, modern bir hayvan pazarına kavuşacak. Buranın, şehir dışında her türlü barınma imkanları da düşünülerek dizayn edilen altyapısı ve üstyapısı için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Gördüğümüz aksaklıkları müteahhide ilettik, en kısa zamanda bunlar giderilecek ve sorunsuz bir açılış yapacağız. Biz bu insanlara sağlam ve geleceği olan bir yer hazırlamak istiyoruz. Hiçbir şekilde aksaklıklara göz yummayacağız" şeklinde konuştu.

Hayvan pazarına rahat bir ulaşımın sağlanması için yeni bir yol projesi oluşturduklarını da belirten Başkan Burhan Yenigün’ün denetimlerine Başkan Yardımcısı Mahmut Ergüç, Fen İşleri Müdürü Recep Yendim, Veteriner Hekim Şahabettin Yıldız da katıldı.

VAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 10:43:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?