3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Belediye Başkanı Yenigün'e ziyaret

Van Hayvan Yetiştiricileri Birliği üyeleri Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ü makamında ziyaret ederek, ahırların şehir dışına taşınması konusunu görüştü.


Görünüm çirkinliği ve sağlık tehdidi oluşturan ahırların şehrin dışına aktarımı konusunda çalışmalarının olduğunu belirten Başkan Burhan Yenigün, modernleşen bir kentte yaşamanın bedelinin kişisel görevlerin yerine getirilmesi ile mümkün olacağını ifade etti.

Başkan Yenigün, "Şuan ahırların şehir dışına çıkarılması için arsa arayışımız sürüyor. Belediyemizin ilgili birimleri çalışma başlatmış durumdadır. Bu ilin en büyük sıkıntısı olan seyyar ve büfe sorunlarını güç kullanmadan el birliğiyle nasıl hallettiysek, bu ciddi sorunu da aynı şekilde çözeceğiz. Van için yapılan her çalışmada, her kesimle işbirliğine hazırız. Belediye olarak gücümüz yettiği kadar tam destekle yanınızdayız. Talimatım doğrultusunda kısa sürede uygun arsa bulunarak sorununuzu çözeceğiz" dedi.


Hayvan Yetiştiricileri Birliği sözcüsü İsmail Koyuncu ise yaptığı açıklamada ahırların bir an evvel şehir dışına taşınması için yer beklediklerini söyledi. Koyuncu, "Komşularımızın yüzüne bakamaz duruma geldik. Ahırlarımızın bulunduğu yerlerin yakınından geçenlerin rahatsızlıklarını biliyoruz. Belediye Başkanımız Burhan Yenigün'den destek sözü almamız bizleri sevindirdi. Bu sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 22:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?