5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Belediye çalışanları anıldı

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, 2006 yılının Mart ayında düzenlenen bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden belediye çalışanlarını mezarları başında andı.

Saldırının 3. yıldönümünde olayda hayatlarını kaybedenler mezarları başında anıldı. Belediye Başkanı Burhan Yenigün ve bazı çalışma arkadaşları ile birlikte Akköprü Mezarlığına giderek Enver Harun Tanrıtanır ile Volkan Demir'in kabirlerini ziyaret ederek dua etti. Acılarını hala ilk günkü gibi kalplerinde canlı tuttuklarını belirten Yenigün, "Çok acı bir olay yaşadık, bu tür saldırılarda bir çok masum insanımızı kaybettik. Görev başında hayatlarını kaybeden bu arkadaşlarımızı bugün burada bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Acılı ailelerine ve yakınlarına da sabırları diliyoruz. Huzur kenti olan ilimizde böyle bir olayın yaşanması hepimizi derinden üzmüştür. Biz o gün olduğu gibi bu olayı bir kez daha nefretle kınıyoruz. Arkadaşlarımızın anılarını hep canlı tutacağız. Yerleri cennet olsun, onlar unutulmaz izler bıraktılar şeklinde konuştu
Yenigün ile birlikte mezarlığa giden diğer mesai arkadaşları da bu olayın kendilerinde derin izler bıraktığını açıklayarak, "Onları unutmamız mümkün değil, yaşama hakkını yok sayan her türlü şiddeti kınıyoruz. Arkadaşlarımıza tekrar rahmet ailelerine sabrılar diliyoruz" dediler.

Yenigün ve beraberindekiler mezarlıktaki anma programından sonra aynı olayda ağır yaralanan ve çalışamaz hale gelen belediye çalışanı Şafii Aslan'ı evinde ziyaret ederek bir süre görüştü.
Beşyol mevkiinde görevli Belediye Trafik Müdürlüğü aracına yönelik düzenlenen bombalı terör saldırı sonucu belediye personellerinden Enver Harun Tanrıtanır ile Volkan Demir hayatını kaybetmişti, olayda Şafii Aslan ağır olmak üzere bazı personeller de yaralanmıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 15:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?