5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Belediye Meclisi toplandı

Van Belediye Meclisi, çalışanların haklarını alabilmeleri gerekçesi ile Mavi Kent A.Ş.'nin sermayesinin 5 milyon TL artırılmasına karar verdi.


Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın başkanlığındaki meclis toplantısında, belediye 2008 mali yılı kesin hesap ve yönetim dönemi cetvellerin görüşülmesi talebi, Mavi Kent A.Ş.'nin sermaye artırımı ile ilgili konunun talebi ve belediyenin 2008 yılı denetim komisyon raporu görüşüldü. Belediye 2008 mali yılı kesin hesap ve yönetim dönemi cetvellerin görüşülmesi ittifakla kabul edilirken, hesap cetvelinde bulunan gelir gider tutarların detaylandırılarak meclise sunulması kabul edildi.

Mavi Kent A.Ş.'nin sermaye artırımı talebin görüşmesinde ise söz alan meclis üyeleri, artırımın sebebinin çalışanların birikmiş alacaklarının verilmesinin olduğu belirtirken, yıllık sermayesini tüketen şirketin 5 milyon TL sermaye artırımı teklifi ittifakla kabul edildi. Belediyenin 2008 yılı denetim komisyon raporunun eksik yönlerinin bulunduğu, nizama uygun olmayan girişimler olduğu söyleyen meclis üyeleri, önceki döneme ait denetim komisyonunun dinlenmesi sonrası hatalı olan birim müdürlerinin soruşturma başlatılması dile getirdiler. Meclis, Mavi-Kent A.Ş'nin denetimi yapılması için kurulan ve Cahit Bozbay, Niştiman Özcan, Nihat Gezici, Ayhan Fidan ve Mehmet Yasin Ertürk'ten oluşan Denetim Komisyonu üyeliklerine, Adil Adıyaman ve Murat Türkoğlu'nun isimlerinin de eklenmesi kararını aldı.

İha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 12:11:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?