3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Belediye Vanspor'da genel kongre

Belediye Vanspor Kulübü'nün Olağan Genel Kongresi yapıldı.

Akdamar Oteli'nde yapılan kongreye, Van Belediye Başkanı ve Belediye Vanspor Kulübü'nün Onursal Başkanı Burhan Yenigün, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Van Bölge Müdürü Fatih Tekbudak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çimtimar, İl Müftüsü Osman Artan ile delegeler ve amatör spor kulüplerinin temsilcileri katıldı.

Yapılan yoklama ve divanın başkanlığının oluşturulmasının ardında bir konuşma yapan Başkan Yenigün, 1982 yılından beri belediyenin bünyesinde bir spor kulübünün bulunduğunu, ancak istenileni bir türlü veremediğini kaydetti. 2004 yılında yapılan yerel seçimlerin ardında göreve geldiklerinden kulübün Van'a yakışır bir hale getirmek için ismi ve renklerini değiştirdiklerini hatırlatan Başkan Yenigün, 2004 yılında başlattıkları büyük değişimin ardında TFF 3. Ligi'ne adım attıklarını kaydetti. Önlerine TFF 2. Ligi'ne çıkmak için bir hedef koyduklarını ifade eden Başkan Yenigün, "İki yıl sonra TFF 2. Ligi'ne çıktık. Bizim şimdiki hedefimiz TFF 1. Ligi'dir. Bunun için 'Durmak yok, yola devam' diyoruz. Bunun Van ve Vanlılara hayırlı olsun" dedi.

Diğer spor branşlarında da büyük başarılar sağladıklarını belirten Başkan Yenigün, "Bizim 15-16 bin taraftarımız var ve bunların hepsi de takımlarına gönülden bağlı insanlardır" şeklinde konuştu.

Başkan Yenigün'ün yaptığı konuşmanın ardından kulübün denetim ve faaliyet raporları okunarak tek tek delegelerin oyuna sunuldu. 11 olan yönetim kurulu üyelerinin sayısını 9'a düşüren teklifin görüşülerek oy birliği ile kabul edilmesinde sonra yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesine geçildi. Açık oyla yapılan seçimlerde eski kulüp başkanı Birol Duman tarafından hazırlanan tek liste oy çokluğu ile seçimi kazandı.

Yapılan oylamanın ardında bir teşekkür konuşması yapan Biral Duman, Belediye Vanspor'un bu yılki bütçesinin reklam gelirleri ile birlikte 3 veya 3.5 milyon YTL olmasını beklediklerini ifade etti. Transfer çalışmalarına ligin bitiminden hemen sonra başladıklarını kaydeden Duman, şimdiye kadar yaklaşık 50 futbolcuyla görüşüp izlediklerini ifade etti. Üç futbolcu ile anlaştıklarını da anlatan Duman, bunları önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri bir basın toplantısı ile taraftarlarına tanıtacaklarını kaydetti.

Yapılan seçimlerde yönetim kurulu asil üyeliğine, Birol Duman, Recep Yendim, Mucip Güven, Ali Bayram, Turgut Şahin, Aslan Kaptaner, Orhan Biçinci, Vedat Çakırgöz ve Arif Öndül getirilirken, denetim kurulu üyeliğine Fazıl Beyhan, Nezir Efeoğlu ve Taner Çıklak seçildiler. Disiplin kurulu üyeliğini ise Abdurrahim Girgin, Recai Yenigün ve Şakir Soycan seçildiler.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 19:11:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
taner dağgezen IP: 88.243.111.xxx Tarih : 18.06.2008 19:55:07

sakaryadan yazıyorum bütün vanlıların beklentisi vansporun hak ettiği yere gelmesidir inşallah ilerki senelerde vansporu o yerlerde göreceğiz yeterki birlik ve beraberlik içinde olalım saygılar