6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Belediye yaşam alanı kuracak

BELEDİYE TEPELERİ KALDIRARAK YAŞAM ALANI KURACAK

Van'ın Özalp İlçe Belediyesi, yaşam alanı kuracağı araziyi elde etmek amacıyla 35 metre yüksekliğindeki tepeleri tamamen ortadan kaldırmak için çalışmalara başladı.

İlçe girişindeki tepelerin tamamen ortadan kaldırılması için başlatılan çalışmalardan dolayı düzenlenen törende konuşan Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, amaçlarının ilçeye eser bırakmak olduğunu söyledi. İlçede komün yaşam alanları kurma gayreti içerisine girdiklerini ve çalışmanın bu kapsamda olduğunu dile getiren Murat Durmaz, 20 milyon liraya mal olması hesaplanan tepelerin tasfiyesi için hiçbir kuruş ödemeyeceklerini söyledi. Murat Durmaz, "Geçmiş dönemde gayri menkullerimiz satıldığı için belediyemize ait arazi ne yazık ki yok. Biz de yerel kaynaklardan gelir elde etmek zorundaydık. Bu sebeple burada 300 yıldan beridir oluşan ve heyelan bölgesi olarak ilan edilen dağ görünümündeki tepeleri kaldırıp arsa elde etmek istedik. Bu arsaları da hizmete dönüştürmeyi amaçlıyoruz. İhalemizi yaparak müteahhit arkadaşımızla anlaştık ve arsa karşılığı dağların kaldırılmasını sağlayacağız. Arazileri elde ettikten sonra komün yaşam modelini hayata geçireceğiz ve ilçemizde dağınık bir şekilde bulunan kömürcü ve keresteci esnafımızı kooperatifleştirerek yapacağımız tek tip iş yerlerine yerleştireceğiz. Ayrıca arazinin bir bölümüne altları dükkan ve üst katları da konut olacak şekilde yaparak ilçemizdeki konut açığını kapatmaya çalışacağız. Bu dağların kaldırılması ile birlikte yaklaşık 110 dönümlük arazi elde edeceğiz. Ayrıca bu dağlardan çıkan dolguları da boş yerlerde değerlendirerek elde edeceğimiz arazi miktarını artırmayı planlıyoruz. Biz çalışmalarımızı çok hızlı gerçekleştiriyoruz. İlçemizin su sorununu da 22 günde sona erdirmiştik. Bu dağların tasfiyesini de yaklaşık 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı planlıyoruz. Özalp ilçemize yeni bir şehir kuruyoruz diyebiliriz. 1,5 yıl sonra geldiğinizde burada büyük bir şehir göreceksiniz. Bu arada İller Bankası'ndan dağların kaldırılması ile ilgili bir hesap çıkarttık ve yaklaşık 20 milyon liraya mal olacağı bildirildi. Ancak, geliştirdiğimiz yöntemle belediyemizin bu konuda hiçbir gideri yoktur. Müteahhidimizle arazi karşılığı anlaştık. Amacımız ilçemize bir eser bırakmaktır" dedi.

İhaleyi kazanan ve çalışmalara başlayan müteahhit Nurettin Gözel ise, tepelerden 170 bin metreküp hafriyat kaldıracaklarını belirtti. Toplam 20 araç ve 30 personeli ile 4 ay gibi kısa bir sürede çalışmayı tamamlayacaklarını dile getiren Gözel, "Bu tamamıyla belediyenin hazırladığı bir projedir. Proje ve fikir belediye başkanımıza aittir. Şu anda 20 araç ve 30 personel çalışmaktadır. 170 bin metreküp hafriyat kaldıracağız. Ayrıca yine müteahhit firma olarak arazi üzerine altı taziye evi ve üstü de cami olacak şekildi bir yapı yapmayı üstlendik" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele ve kurban kesimi gerçekleştirildi. Tören, yapılan ikramlar ve vatandaşların Belediye Başkanı Murat Durmaz'la hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından son buldu.

BELEDİYE TEPELERİ KALDIRARAK YAŞAM ALANI KURACAK
BELEDİYE TEPELERİ KALDIRARAK YAŞAM ALANI KURACAK
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2010 Pazartesi 19:18:00
Güncelleme :1 Mart 2010 Pazartesi 22:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?