6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Belediyede kasaplar toplantısı

VAN BELEDİYESİ'NDE KASAPLAR TOPLANTISI

Van Belediyesi, yeni açılan mezbahanın çalışma yöntemi ve Ramazan ayı nedeniyle kentte bulunan kasap ve marketlerin et reyon sorumlularının katıldığı ile bir toplantı gerçekleştirdi. Van Belediye Başkan yardımcısı Selim Bozyiğit, Ramazan ayı boyunca halkın hijyenik ve sağlıklı et tüketimi için herkesin özenli davranmasını istedi.

Van Belediyesi'nde yapılan toplantıya Van Belediye Başkan yardımcısı Selim Bozyiğit, Van Belediyesi Tarım ve Hayvancılık komisyonu üyesi Nazım Acar, Veteriner İşler Müdürü Gürgin Bilici, Zabıta Müdürü Vahap Kıpçak ile çok sayıda kasap ve market temsilcisi katıldı.

Van Belediyesi'nin açtığı mezbaha ile ilgili bilgi veren Veteriner İşler Müdürü Gürgin Bilici, mezbahanın birinci sınıf olduğunu belirterek, mezbahanın açılması ile birlikte artık kaçak kesimin önüne geçileceğini söyledi. Mezbaha ile ilgili tüm eksikliklerin giderilmesi ile Kasapların rahat bir nefes alacağını aktaran Bilici, Kasapların artık kaçak kesim yapmaması ve kaçak et bulundurmamasını istedi.

Daha sonra konuşan Zabıta Müdürü Vahap Kıpçak, Ramazan ayı boyunca halkın sağlıklı et tüketimi için denetimlerini sıklaştıracaklarını belirterek, "Özellikle ramazan ayı boyunca halkımızın rahatlıkla et tüketmesi gerekiyor. Bu konuda kasapların üzerlerine düşüne yapmaları gerekiyor. Kaçak et konusunda kesinlikle geri bir adım atmayacağız. Denetimler boyunca böyle bir durumla karşılaştığımızda cezai işlem uygulayacağız" dedi.

Son olarak konuşan Van Belediye Başkan yardımcısı Selim Bozyiğit, Ramazan ayı boyunca halkın hijyenik ve sağlıklı et tüketimi için herkesin özenli davranmasını istedi. Kasaplar için belirlenen fiyatlara göre satışların yapılması gerektiğini aktaran Bozyiğit, "Biz denetimlerimizi halk adına yapıyoruz. Herkes fiyatlarını halkın alım gücüne göre belirlemelidir. Belirlenen fiyatların üzerinden asla bir satışın gerçekleşmemesi gerekiyor. Bu karşılıklı güven ve anlama ile ilgilidir. Bu konuda toplantıya katılan her esnafımız halkın çıkarlarını gözeterek çalışmalıdır" dedi.

Bozyiğit'in konuşmasının ardından toplantı soru-cevap bölümüyle sona erdi.

VAN BELEDİYESİ'NDE KASAPLAR TOPLANTISI
VAN BELEDİYESİ'NDE KASAPLAR TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 13:51:02
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 18:05:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?