3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Belediye'de toplandılar

Van'ın Altıntepe Mahallesi'nde ikamet eden bir grup vatandaş kanalizasyon, içme suyu ve asfalt çalışmalarından yararlanamadıkları gerekçesiyle belediyeye tepki gösterdiler. 

Sabah saatlerinde Van Belediye Başkanlığı hizmet binasına gelen bir grup mahalle sakini ilgili birim amirleriyle görüşmek istediler. Sorunlarıyla ilgilenecek kimseyi bulamayan vatandaşlar bir süre bekledikten sonra hizmet binası önünde basın açıklaması yaptılar. Kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını dile getiren mahalleliler, evlerinin bir kaç metre ön ve arkalarında geçen hizmetlerin kendilerine gelmediğini belirttiler. 

Mahallelerinin bir çok bölümüne bu hizmetlerin verildiğini kendilerinin neden ortada kaldıklarına anlam veremediklerini ifade eden mahalleliler, Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ün sorunların çözümü konusunda kendilerine söz verdiğini kaydettiler. Bu çözümü için Başkan Yenigün'ün kendilerini birim amirlerine yönlendirdiğini anlatan mahalleli "Birim amirleri Başkan Yenigün'ün sözlerine dinlemiyorlar. Onlara bu emri veren sanki sıradan bir insanmış gibi davranıyorlar. Şu apaçık ortaya çıkmıştır ki belediye birimleri yapmış oldukları hizmet sıfırın bile altındadırlar" dediler. 

Soruna çözüm bulunmadığı taktirde tüm mahalleli olarak gruplar halinde protesto eylemleri düzenleyeceklerini de sözlerine ekleyen grup, kokudan geçemedikleri mahallelerinde, susuzlukla mücadele ettiklerini ve kışın ise bunlara çamur deryasının eklendiğini kaydettiler. Böyle bir olumsuzluklarla uğraşmalarına rağmen hizmet sunmakla görevli olan belediyenin takındığı tavrı tasnif etmediklerini dile getirdiler. 

Mahalle Muhtarı Celal Ağış da sabah ezanından itibaren mahallelinin yakasına yapıştığını ifade ederek, belediyenin bu sorunu çözmesini istedi. Hiç olmazsa bu insanlar bir cevap vermelerini beklediklerini belirten Ağış, belediyenin sunamadığı hizmet karşısında mahallelinin kendi yakasına yapıştığını kaydetti.
Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağılırken, tepkilerini sürdürmeye devam ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 15:25:58
Güncelleme :17 Eylül 2008 Çarşamba 15:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
arif bilgin IP: 85.110.91.xxx Tarih : 17.09.2008 15:53:46

geçenlerde belediyenin önünden geçiyordum belediye başkanı kendi personelinden birine saldırıp küfrediyordu suların arsenalikli olduğundan açıklama yapmış diye senin seçim hazırlıkların halkın sağlığından dahamı önemli başkan bey