7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Belediyeden 'Alo Cenaze' hattı

VAN BELEDİYESİ'NDEN 'ALO CENAZE' HATTI

Van Belediye Başkanlığı Mezarlıklar Müdürlüğü, 'Alo 188 Cenaze' hattını devreye sokarak, hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

Mezarlıklar Müdürlüğü; hazır mezar kazımı, cenaze yıkama, cenaze taşıma, defin ve taziye çadır hizmetinin ardından 'Alo 188 Cenaze' hattını da devreye soktu. Müdürlük hizmetlerinin daha seri ve tek elde yürütülmesinin yanı sıra ücretsiz olan hat 24 saat vatandaşa hizmet verecek. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar, belediye hizmetlerini daha üst seviyeye çıkartmak, vatandaşın acılı günlerinde hizmetlerle yanında olduklarını hissettirmek amacıyla her alanda sınırsız hizmet vermek istediklerini söyledi. Yeni hizmete açılan 'Alo 188 cenaze' hizmetleri merkezinin tatil günleri de dahil 24 saat kesintisiz hizmet esasına göre çalışacağını belirten Doğar, "Belediye Başkanımız Bekir Kaya'nın talimatları doğrultusunda mezarlık hizmetlerimizi daha iyi hale getirmek için çok ciddi ve kalıcı hizmetlerimizi peyderpey devreye sokmaya devam edeceğiz" dedi.

Belediye olarak 3 cenaze nakil aracı, 9 taziye çadırı, 1 adet çadır taşıma aracı ve 42 personelle hizmet verdiklerini ifade eden Doğar, gerek mücavir alana ve gerek merkez mezarlıklarına cenaze taşıma, yıkama, kefenleme, mezar kazım ve defin ile taziye çadırı kurma hizmetlerinin yanında 'Alo 188 cenaze' hattını da devreye soktuklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 10:36:01
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 11:33:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?