6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Belediyeden kapıcılara jest

VAN BELEDİYESİ'NDEN KAPICILARI SEVİNDİREN KARAR

Van Belediyesi Meclisi yapılacak yeni imar revize çalışması ile apartmanlardaki kapıcı dairelerinin yerden en az 50 cm yüksek olması, dairelerin en az 40 metrekare alana sahip olması ve binaların çatı katlarının kapıcı dairesi olarak iskana açılması yönünde çalışmalar yapma kararı aldı.

Yılın ikinci toplantısını Van Belediye Başkanı Bekir Kaya başkanlığında gerçekleştiren meclis, 10 maddelik gündemi görüştü. Meclis, gündem maddeleri içinde yer alan ve Belediye İmar Komisyonu tarafından sunulan rapor doğrultusunda kentte yeni açılacak imar alanları ve revize imar planının uygulanacağı yerlerde yapılacak yapılarda kapıcıların insani koşullarda yaşaması için çalışma yapma kararı aldı. Yapılacak yeni çalışma ile kapıcı dairelerinin bulunduğu bodrum katlarının toprak seviyesinin en az yarım metre üzerinde olması gerekecek. Meclisin kapıcıları sevindiren diğer bir kararı ise kapıcı dairelerinin en az 40 metrekarelik bir alanda yapılması zorunluluğu oldu. Meclis ayrıca bodrum katlarında ve insani olmayan koşullarda kalan kapıcılar için çatı arası katların yeniden imar edilerek oraya yerleştirilmesi hedefleniyor.

Belediyenin bu uygulaması yeni açılacak imar alanlarında yapılacak konutlarda eksiksiz bir şekilde zorunlu olarak uygulanacak, eski yerleşim alanlarında ise çatı arası katların kapıcılar için iskan edilmesi için teşvik edilecek.

Belediye Başkanı Kaya, İmar Komisyonu'nun hazırladığı raporun yine bir komisyon tarafından tekrar görüşülerek meclise getirmesini isteyerek, Kapıcıların sorunlarına çözüm bulmak için bu uygulamaları yapacaklarını söyledi.

Daha önceki dönemlerde imara açılan ve yapı kurulan alanlarda bu uygulamaların yapılmadığına işaret eden Kaya, "Her biri en az 6 çocuk sahibi olan Kapıcılar insani olmayan koşullarda yaşamlarını sürdürüyorlar. Kapıcıların kaldıkları bodrum katları sağlık ve diğer tüm insani ihtiyaçlardan uzaktır. Kapıcı dairelerinin çoğu ne güneş, ne de hava alabiliyor. Bu uygulama ile birlikte Kapıcı vatandaşlarımız da insani yaşam koşullarına bir nebzede olsa ulaşacaktır" dedi.

Bu uygulama ile ilgili meclis üyeleri destek verirken, İmar Komisyonunun hazırlayacağı rapor doğrultusunda meclise tekrar getirecek ve karara bağlanacak.

VAN BELEDİYESİ'NDEN KAPICILARI SEVİNDİREN KARAR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 15:41:02
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 18:53:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?