5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Belediyeden mezar kazım çalışması

KIŞ MEVSİMİ ÖNCESİ TOPLU MEZAR KAZIMI

Van Belediyesi, ağır kış şartlarının yaşandığı, hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düştüğü ilde şimdi de toplu mezar kazısına başladı.

Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından oluşturulan 3 kişilik ekip, günde 5 adet mezar kazarak kışa hazırlanıyor. Belediyeye ait 9 resmi mezarlıkta ortalama 10'ar olmak üzere toplam 90 adet mezarın kazısı tamamlanarak bekletildiğini söyleyen yetkililer, kazma, kürek ve zaman zaman da iş makinesi yardımıyla mezar kazdıklarını belirttiler.

Dondurucu soğukların başlayıncaya kadar mezar kazmaya devam edeceklerini belirten yetkililer, günlük ortalama 3 kişinin defnedildiği Van'da, 5 mezar kazarak kışa hazırlandıklarını söylediler. Bekçisi belediyeye ait olmayan 6 gayriresmi mezarlıkta da mezar kazma çalışmalarını yürüttüklerini söyleyen yetkililer, "Kışın bölgede etkili olan soğuk hava ve don olaylarına karşın çok zor şartlarda mezar kazıyorduk. Ancak geçen yıldan itibaren başlattığımız uygulama çerçevesinde fazla mezar kazarak kışa hazırlıyoruz. Kışın cenaze geldikçe önceden hazırladığımız mezarlara defnediyoruz" dediler.

KIŞ MEVSİMİ ÖNCESİ TOPLU MEZAR KAZIMI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 15:03:01
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 15:10:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?