5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Belediyeden öğrencilere servis

BELEDİYEDEN ÖĞRENCİLERE SERVİS

Van'ın Bostaniçi Belediyesi, Eğitim Destek Evi'nde eğitim gören 70 öğrenciyi, havaların soğuması nedeniyle artık servisle evlerinden alıyor.

Bostaniçi Belediyesi ve Eğitim-Sen Van Şubesi tarafından eğitim destek olmak amacıyla Bostaniçi Belediyesi Eğitim Destek Evi'nde verilen eğitime katılan 70 öğrenciye servis hizmeti vermeye başladı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, amaçlarının belediyelerine ait eğitim destek evinde eğitim ve öğretim gören öğrencilerin gönül rahatlığı ile ulaşmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Ergüneş, "Belediyemiz ve Eğitim-Sen Van Şubesi'nin destekleri ile açmış olduğumuz Bostaniçi Belediyesi Eğitim Destek Evi'nde eğitim gören 70 öğrencinin soğuk havadan etkilenmemeleri ve zamanında derslerine girmeleri için belediyeye ait otobüsle belirlenen noktalardan onları alıp eğitim destek evine getiriyoruz. Yine bu otobüsle ders bitiminde öğrencileri evlerine bırakıyoruz" diye konuştu.

Belediye olarak kendilerinin eğitimli bir neslin yetiştirilmesi için üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getireceğini söyleyen Ergüneş, "Bizim için esas olan çocuklarımızı daha güzel ve daha eğitimli bir yarına hazırlamaktır. Bu doğrultuda belediye olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Şu an itibari ile beldemize ait 4 mahallede değişik okullarda eğitim gören çocuklarımıza yönelik SBS kursu açtık. Bu kurslarda bu yıl itibari ile 70 öğrencimiz ders görüyor. Bu çocuklarımızı haziran ayında Türkiye genelinde yapılacak olan SBS'ye en iyi şekilde hazırlayacağız. Umarım yılsonunda çocuklarımız beklediğimiz başarıları gerçekleştirir ve iyi okullara yerleşirler. Kurs kayıtlarına başladığımız zaman çok sayıda öğrenci başvurmasına rağmen eksikliklerden dolayı onları alamadık. Ama belediye olarak şu an itibari ile üzerinde çalıştığımız bir proje var, gelecek yıl itibari ile çok katlı ve çok amaçlı bir kültür ve eğitim destek evinini yapacağız. Yapılan çalışmadan sonra çok sayıda öğrencimizin kültürel, sosyal ve eğitimde yetiştirilmesinde yardımcı olacağız" şeklinde konuştu.

BELEDİYEDEN ÖĞRENCİLERE SERVİS
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2011 Salı 15:42:01
Güncelleme :18 Ocak 2011 Salı 15:49:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?