3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Belediye'den selzedelere destek

Van'da dün akşam saatlerinde etkili olan ve sabaha kadar yer yer süren şiddetli yağışlar yüzünden oluşan sel baskınlarının yaraları sarılmaya çalışılırken zararın boyutlarının belirlenmesi için tespit komisyonu oluşturuldu. Van Belediyesi tarafından oluşturulan kriz masası da ev ve işyerleri su baskınına uğrayan vatandaşlara destek olmaya çalışıyor. 

Belediye Başkan Yardımcısı Miraz Tunçdemir, Makine İkmal Müdürlüğü'nde oluşturulan kriz masasındaki görevlilerinin sel baskını sonucu zarar gören vatandaşlara yardımcı olmak için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. 

Sabah saatlerinden itibaren zarar tespit komisyonunun bütün mahallelerde çalışmalarına başladığını belirten Tunçdemir "Komisyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından zararın boyutları tam olarak belli olacaktır. Şimdiden sel sularının zarar verdiği ev sayısını söylememiz mümkün değildir. Saatlerce süre yağış yüzünden il merkezindeki Akköprü, Yenimahalle, Karşıyaka, Hacıbekir, Şabaniye, Seyyit Fehim Arvasi, İstasyon ve Süphan mahallelerinde sel baskınları sonucu vatandaşların ev, iş yeri ve müştemilatlarında çeşitli zararlar oluşmuştur.

İş makineleri ile sürdürülen çalışmalara ek olarak su baskınına uğrayan vatandaşların talebi üzerine çeşitli mahallelere motorpomp, basınç aracı ve vidanjörler gönderildi. Hacıbekir Mahallesi'nde evleri su baskınından zarar gören ve oturulamaz durumda olan 2 aile görevli arkadaşlarımız tarafından otele yerleştirildi. Valilik kriz masasındaki görevlilerle birlikte çalışıyoruz. Ancak çeşitli kamu kuruluşlarından acil talep ettiğimiz motorpomp ve vidanjör konusunda önemli bir iş makinesi desteği alamadık" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2008 Çarşamba 15:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?