2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Belediyenin gayrimenkul satışları

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, ilde yeni yatırım alanlarının açılması ve işsizlik oranının azaltılmasına katkıda bulunmak için gayrimenkullerin satışına devam edeceklerini söyledi.

Konu ile ilgili makamında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, gayrimenkulleri satmadaki amaçlarının istihdam alanlarının oluşturulması olduğunu söyledi.

Türkiye'de en çok gayrimenkule sahip olan belediyenin Van Belediyesi olduğunu ifade eden Başkan Yenigün, bunları halkın menfaatleri doğrultusunda kullanacaklarını kaydetti. İlk olarak Van Belediyesi İtfaiye Garajı'nı 19 trilyon liraya sattıklarını anlatan Başkan Yenigün, "Buradan gelen kaynak ile hizmetlerimize devam ederken, satılan arsa, satış sözleşmesinde koyduğumuz şartlar doğrultusunda kullanılacaktır. Garaj yerini alan firma zemin katı otopark olarak hizmete sunarken, bir üstü alışveriş merkezi, diğer katları da 5 yıldızlı otel olarak inşa edecektir. Böylesi bir projeyle bin kişinin istihdamı sağlanacaktır. Artık ilimizde bir takım yatırımların yapılması gerekmektedir. İşsizliğin azaltılması için gayrimenkullerin satışı devam edecektir" dedi.

Bu dönem ve ilerleyen dönemlerde artık Van adına güzel gelişmelerin de yaşanacağını sözlerine ekleyen Başkan Burhan Yenigün, şöyle konuştu;

"Kamu kurum ve kuruluşlarımız artık bir bir dışarıya çıkmaya başlıyor. Van'ımız artık Cumhuriyet Caddesi'yle yetinmeyecektir. Gayrimenkuller başta olmak üzere belediye olarak özelleştirmeye gidiyoruz. Şehrin temizliğini özelleştirdiğimiz gibi suyu da özelleştireceğiz. Bunları yapmak zorundayız. Çünkü bunların maliyeti belediyemize çok pahalıya mal oluyor."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 16:35:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?